Recensie | Wilder (The Renegades #1) – Rebecca Yarros

Een paar weken geleden begon ik aan The Renegades serie van Rebecca Yarros. Ik zag de boeken ineens overal voorbij komen en zag dat alle drie de delen ook nog eens beschikbaar waren in Kobo Plus. Ik las al eerder boeken van Rebecca Yarros en die vond ik allemaal erg goed, ik was dus ook heel benieuwd naar wat ik van deze serie van haar zou gaan vinden. Wilder las ik al uit en vandaag kunnen jullie lezen wat ik van dit boek vond.

Titel: Wilder

Serie: Renegades #1

Auteur: Rebecca Yarros

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Genre: New Adult

Waardering: 4,5/5 sterren

Het eerste deel van Rebecca Yarros’ Renegades-serie, “Wilder’, gaat over Leah. Zij krijgt de kans om een jaar lang te studeren aan boord van een cruiseschip dat de hele wereld over vaart. De enige voorwaarde? Een medestudent bijles geven en zorgen dat hij ook slaagt. Dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan, blijkt al snel als ze haar leerling ontmoet. Paxton Wilder is ongelofelijk aantrekkelijk, en ongelofelijk niet bezig met studeren. Wilder maakt deel uit van een stuntteam, de Renegades, en dat is voor hem het enige wat telt. Ervoor zorgen dat hij zijn studie serieus gaat nemen zal haar dus behoorlijk wat moeite kosten. Maar misschien heeft hij haar ook wel wat te leren.

9200000103008061

Het boek speelt zich af op een cruiseschip waar studenten een jaar lang mee over de wereld varen. Ze krijgen daarbij lessen aan boord en gaan ook op excursie in de verschillende landen waar zij aanmeren. Op dit schip leren Leah en Paxton elkaar kennen. Om een beurs te krijgen voor het jaar op zee werkt Leah ook als privélerares en haar leerling is Paxton. Paxton is echter totaal niet bezig met studeren, aangezien hij veel liever tijd besteedt aan het stuntteam, The Renegades, waar hij deel van uit maakt. Hij moet echter ook goede cijfers halen anders zou zijn carrière wel eens op de tocht komen te staan.

“Waarom had hij zulke verschillende gezichten? Wilder kon ik negeren. Hij was een arrogante, roekeloze eikel, die me ongetwijfeld op meerdere manieren pijn zou bezorgen. Maar Paxton? Ja, tegen hem was ik weerloos, en dat was nog gevaarlijker.”

Het leukste en het origineelste aan Wilder vond ik de setting van het boek. Ik las eerlijk gezegd nog nooit een boek dat zich afspeelde op een cruiseschip en ik vond het heerlijk om me in deze wereld te bevinden. Ook al die verschillende plaatsen over de hele wereld waar het schip aanlegt zijn zo fijn beschreven dat het net is of je zelf ook op vakantie bent.

De chemie tussen Leah en Paxton is vanaf het begin al aanwezig, maar het ligt er gelukkig niet te dik bovenop. Natuurlijk hebben beide personages ook weer de nodige problemen zoals zo vaak het geval is in New Adult boeken, maar toch was dit boek op zijn eigen manier ook weer uniek.

“Maar dat was het punt met harten: ze waagde de sprong en vervolgens mochten de hersenen de scherven bij elkaar rapen.”

Met Wilder heeft Rebecca Yarros een boek geschreven met een hele originele setting. Als je het boek leest ben je meteen in een zomer- en vakantiestemming en aangezien ik dit boek las toen het nog niet echt lekker lenteweer was, vond ik dat wel fijn. Het boek leent zich ook uitstekend om in de zomer lekker op het strand te lezen aangezien het een luchtig boek is. In tegenstelling tot andere boeken die ik van Rebecca Yarros las, was dit boek een stuk minder verdrietig, maar ze laat met Wilder wel zien dat ze ook een luchtiger boek kan schrijven dat nog steeds genoeg inhoud heeft.

4 reacties op “Recensie | Wilder (The Renegades #1) – Rebecca Yarros

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.