10x Aanraders Kobo Plus

In maart schreef ik een artikel waarin ik 9 aanraders gaf in Kobo Plus. Inmiddels las ik alweer veel boeken via deze dienst en daarom leek het mij wel weer eens tijd voor een nieuw lijstje met aanraders. Bovendien kun je sinds de zomer ook een abonnement inclucief luisterboeken afsluiten bij Kobo Plus. Hoewel ik eerst echt dacht dat luisterboeken niks voor mij zouden zijn, ben ik blij dat ik het toch een kans heb gegeven, want zo af en toe kan ik best genieten van een luisterboek. Daarom geef ik naast een gevarieerd overzicht van ebooks, ook twee aanraders die (voorlopig) alleen als luisterboek via Kobo Plus beschikbaar zijn.

1. Verkikkerd-reeks – Lisette Jonkman

Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar grote afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben! Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds

Dat ik fan ben van Lisette Jonkman is niet echt een verrassing meer. Ik schrijf hier op de blog vaak enthousiast over haar boeken en dat is niet zonder reden, want ze zijn stuk voor stuk geweldig. Sowieso zitten ze vol humor, maar ze is ook zeker niet bang om wat ingewikkeldere onderwerpen aan te snijden. De hele Verkikkerd-serie is te lezen via Kobo Plus.

2. The Renegades-serie – Rebecca Yarros

Het eerste deel van Rebecca Yarros’ Renegades-serie, “Wilder’, gaat over Leah. Zij krijgt de kans om een jaar lang te studeren aan boord van een cruiseschip dat de hele wereld over vaart. De enige voorwaarde? Een medestudent bijles geven en zorgen dat hij ook slaagt. Dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan, blijkt al snel als ze haar leerling ontmoet. Paxton Wilder is ongelofelijk aantrekkelijk, en ongelofelijk niet bezig met studeren. Wilder maakt deel uit van een stuntteam, de Renegades, en dat is voor hem het enige wat telt. Ervoor zorgen dat hij zijn studie serieus gaat nemen zal haar dus behoorlijk wat moeite kosten. Maar misschien heeft hij haar ook wel wat te leren.

Wilder, Nova en Rebel, de namen van drie leden van het Renegades-team en de titels van de boeken in de gelijknamige serie. Deze New adult-serie van auteur Rebecca Yarros is een echte aanrader als je houdt van verhalen over romantiek, actie en die zich op verschillende plekken op de wereld afspelen. De serie speelt zich namelijk af op een cruiseschip waar studenten de wereld over reizen en ondertussen ook nog studeren. Ideaal toch, zo maak je tijdens het lezen een hele wereldreis.

Recensie | Wilder (The Renegades #1) – Rebecca Yarros

3. Mijn belofte aan jou – Colleen Hoover

‘Mijn belofte aan jou’ van bestsellerauteur Colleen Hoover gaat over Quinn en Graham, die elkaar ontmoeten wanneer ze ontdekken dat hun partners een affaire met elkaar hebben. Zes maanden later krijgen ze zelf een relatie. Dan gaat deze roman fast-forward naar zes jaar later: de relatie van Quinn en Graham kent ook hobbels. Hoe perfect hun liefde ook is, het zijn allebei mensen, en mensen zijn niet perfect. Hun belofte aan elkaar komt onder druk te staan. Maar van breken is geen sprake, als het aan Graham ligt.

Nog een New Adult aanrader en dat is een boek van één van mijn favoriete auteurs: Colleen Hoover. Hoewel ik al veel boeken van haar las, vind ik bijna elk boek van haar hand weer geweldig en Mijn belofte aan jou was daarop zeker geen uitzondering. Ook in dit boek weer zij een lach en een traan weer goed te combineren en hoewel ik dit zeker niet haar beste boek vind, heb ik zeker weer genoten van het lezen ervan.

Recensie | Mijn belofte aan jou – Colleen Hoover

4. Lampje – Annet Schaap

Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat. Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Ook kinderboeken zijn vertegenwoordigd in Kobo Plus. Leuk voor de jongste lezers over ons of voor de niet meer zo jonge lezers die af en toe graag in een kinderboek duiken. Lampje is wat dat betreft echt een aanrader. Het is een prachtig beeldend verhaal vol met mooie zinnen over een dapper meisje dat met monsters in aanraking komt. Een echt aanrader om te lezen voor jong én oud.

Recensie | Lampje – Annet Schaap

5. Dert13n – Steve Cavanagh

In de sensationele thriller Dertien, de internationale doorbraak van Steve Cavanagh, beslissen dertien juryleden over het lot van de veroordeelde Robert Solomon. Het beroemdste koppel uit Hollywood had de wereld aan hun voeten. Nu wordt Hollywoodster Robert Solomon aangeklaagd voor het vermoorden van zijn prachtige vrouw. In het proces van de eeuw wil de verdediging slechts één man in hun team: advocaat en voormalig oplichter Eddie Flynn. Alles wijst erop dat Robert schuldig is, maar tijdens het proces begint Eddie daaraan te twijfelen. Wat als de echte moordenaar helemaal niet terechtstaat? En wat als de moordenaar een van de juryleden is?

Thrillers zijn goed vertegenwoordigt in Kobo Plus, dus als thrillerlezer zit je eigenlijk altijd goed bij deze dienst. Een van mijn favoriete die ik dit jaar las, was Dert13n van Steve Cavanagh. De setting waarin het zich afspeelt is origineel en bovendien zat er continu spanning in het boek. Ook weet je als lezer aan de ene kant heel veel en aan de andere kant heel weinig en is het einde van het boek dan ook een complete verrassing.

Recensie | Dert13n – Steve Cavanagh

6. ’t Hooge Nest – Roxane van Iperen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de twee joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper actief in het verzet in Amsterdam en Den Haag. Als het net zich rond hen begint te sluiten, moeten ze onderduiken. Ze komen terecht in ’t Hooge Nest, een villa verscholen in de bossen van ’t Gooi. Spoedig zal het huis onder hun leiding uitgroeien tot een van de grootste onderduikadressen in Nederland.
Terwijl de laatste joden in het land worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het gaat door, pal onder de neus van nsb-buren en nazikopstukken. Als het einde van de oorlog in zicht is wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank.

Boeken over de Tweede Wereldoorlog zijn er voldoende, maar een boek zoals ’t Hooge Nest las ik nog nooit. Hoewel ik aan het begin heel erg moest wennen aan de schrijfstijl, kon ik die snel omarmen en ging ik echt helemaal op in het verhaal van de zussen Brilleslijper. En hoewel je weet hoe het gaat aflopen, hoop je toch met de onderduikers mee dat ze niet ontdekt worden.

Recensie | ’t Hooge Nest – Roxane van Iperen

7. Echte vrouwen krijgen een kind – Liesbeth Smit

Ze woont alleen, samen met haar twaalf katten. Ze draagt grijze, vorme¬loze kleding. Naar moeders werpt ze woedende blikken. En aan kinderen heeft ze al helemáál een grondige hekel. Ontmoet “de kinderloze vrouw’. Of: zoals veel mensen haar nog altijd zien.
In Nederland krijgt ongeveer 1 op de 5 vrouwen geen kinderen. Dat heeft verschillende en zeer persoonlijke oorzaken, van gewenst tot on-gewenst, tot iets daartussenin. De stilte rondom hen is oorverdovend, omdat de meerderheid nu eenmaal wél een kind krijgt. Dat is natuurlijk prima – met kinderen is niets “mis’. Maar intussen is de maatschappe¬lijke nadruk op het moederschap enorm. En weten we eigenlijk maar weinig over al die vrouwen voor wie het leven er heel anders uitziet.
In Echte vrouwen krijgen een kind beschrijft niet-moeder Liesbeth Smit hoe het is om als vrouw anno nu géén kinderen te hebben. Hoe ga je om met (impliciete) verwachtingen van jezelf en je omgeving? Waarom vinden we het moederschap zo vanzelfsprekend, en zijn “vrouwelijkheid’ en “moederschap’ zo onlosmakelijk met elkaar verbonden? En hoe kun je als vrouw zonder kinderen wel degelijk een rijk leven leiden?

Ook non-fictie is te lezen via Kobo Plus. Het is een genre dat ik niet zo vaak lees, maar zo af en toe komt er een titel voorbij die meteen mijn aandacht trekt. Echte vrouwen krijgen een kind was zo’n titel en ik kan dit boek alleen maar heel erg aanbevelen om te lezen. Een boek interessant voor alle vrouwen of je nu moeder bent of niet, want er zitten een hoop herkenbare zaken in.

Recensie | Echte vrouwen krijgen een kind -Liesbeth Smit

8. Zonder mij – Dani Atkins

Maddie heeft alles wat ze zich kan wensen: een heerlijk leven, een goede relatie, ze is net zwanger en gaat trouwen. Maar dan is door een noodlottig ongeluk opeens alles anders.
Zes jaar later ontwaakt Maddie uit een coma. Langzaamaan wil ze voorzichtig haar leven weer oppakken, maar hoe doe je dat als voor jou alles in een oogwenk veranderd is terwijl voor iedereen die je kent het leven zes jaar lang is doorgegaan?

Van Dani Atkins las ik eerder al Versplinterd en die vond ik niet zo. Ik besloot haar een tweede kans te geven met Zonder mij, omdat ik wel heel veel goede recensies over dit boek voorbij zag komen. Wat ben ik blij dat ik die tweede kans heb gegeven, want dit boek was echt heel erg goed. Ik leefde zo mee met alle personages tijdens het lezen en ik wilde maar doorgaan om te weten hoe het zou eindigen. Helaas was het einde niet helemaal mijn ding, maar alsnog vind ik dit boek een enorme aanrader.

Luisterboeken

9. De kleine Bakkerij aan het strand – Jenny Colgan

In De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan staat het leven van Polly Waterford op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze moét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt.
Lees en leef mee met Polly die tegen wil en dank vriendschap sluit met de lokale bevolking, met vallen en opstaan haar leven weer richting geeft en bovendien valt voor een wel heel schattige huisgenoot die door het raam naar binnen komt waaien: de papegaaiduiker Neil.

Jenny Colgan schrijft fijne boeken. Aangezien één van haar recenst vertaalde werken De kleine bakkerij aan het strand wel al te luisteren was via Kobo Plus, maar niet te lezen, gaf ik dit boek de kans als luisterboek. Ik moest er eerst wel even inkomen, maar wat is dit weer een heerlijk feelgood boek, inclusief een heel schattig “huis”dier.

Recensie | De kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan

10. De zeven zussen – Lucinda Riley

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

De zeven zussen zijn een echte hype waar ik aan de ene kant heel benieuwd naar was, maar ik was ook wel wat bang dat ze tegen zouden vallen. Ik was eigenlijk aan het wachten of de boeken ooit in Kobo Plus zouden komen en toe zag ik dat alle delen te luisteren waren. Ik ben inmiddels het eerste deel aan het luisteren en hoewel ik dus nog niet echt kan zeggen of ik de serie echt een aanrader vind, vond ik dat deze populaire boeken niet in dit lijstje mochten ontbreken.

Dat waren mijn aanraders tot nu toe. Over een tijdje vast weer een nieuw lijstje, want ik geniet nog steeds van het lezen via Kobo Plus en dus zullen er zeker weer nieuwe aanraders voorbij komen.

2 reacties op “10x Aanraders Kobo Plus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.