Interrail #1 | Frankfurt am Main

Op 29 mei is het dan eindelijk zover. De interrailtrip waar we zo naar hebben uitgekeken begint. Heel benieuwd naar hoe het treinreizen ons zal gaan bevallen en hoe het gaat zijn om elke paar dagen op een andere locatie te zijn, beginnen we de reis met de trein naar Utrecht. Om vervolgens vanaf Utrecht naar Basel te reizen. Tenminste dat is het oorspronkelijke plan.

29 mei

Nederland zou Nederland niet zijn als er niet ergens problemen zouden zijn met de treinen. En reden er de dag ervoor nog helemaal geen treinen vanwege de landelijke staking, deze dag werd precies die ene ICE trein die wij wilde nemen naar Basel uit de dienstregeling gehaald vanwege technische problemen. Een heleboel mensen op het station en slechts één servicemedewerker van de NS, bleek niet zo’n goede combinatie te zijn, want erg duidelijk werd in eerste instantie niet hoe we dan wel het land uit zouden moeten komen. Uiteindelijk bleek dat de ICE naar Basel later op de dag nog wel zou gaan rijden vanaf de grens, maar dan moesten we eerst met de trein naar Arnhem en dan met bussen naar Emmerich. Aangezien wij vonden dat de reis dan wel erg lang zou gaan duren, besloten we in de trein naar Arnhem al dat we vandaag maar tot aan Frankfurt am Main zouden reizen en dan vanaf daar de rest van de reis voort te zetten.

Uiteindelijk bleek dat totaal geen slechte zet. We vonden al snel een hotel in de buurt van Frankfurt HBF en toen we daarna richting de Altstadt liepen, was onze eerste indruk van de stad meteen goed. Hier zouden we ons de komende dagen best gaan vermaken en dat terwijl we anders nooit zouden bedenken om een paar dagen naar Frankfurt te gaan.

 

30 mei

Deze dag ben ik jarig en dat begint goed met een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Nadat we rustig ontbeten hebben, lopen we richting de Main Tower. Dit is een wolkenkrabber waar je bovenop een prachtig uitzicht hebt over de stad. Wist je trouwens dat Frankfurt de enige Duitse stad is met wolkenkrabbers? Wij in ieder geval niet totdat we hier waren. Ook nog wat geleerd deze dag. Op het moment dat we boven op de toren staan, is het heel helder en zonnig weer. We kunnen dan ook heel ver in de omgeving kijken en krijgen er geen genoeg van om rondjes te lopen en van het uitzicht te genieten.

Als we eenmaal weer beneden zijn, besluiten we gewoon een rondje door de stad te gaan wandelen. Als eerste komen we langs de Alte Oper, een prachtig oud gebouw. Aangezien dit ook het moment is dat het net een beetje begint te regenen, vinden we dit ook een mooi moment om even te gaan zitten met een kopje koffie en een stuk verjaardagstaart bij Einstein Kaffee. Vanaf daar lopen we richting het plein Hauptwache en de aansluitende autovrije winkelstraat Zeil. Het plein is echt de perfecte weergave van wat Frankfurt is. Aan de ene kant oude gebouwen en aan de andere kant de moderne hoogbouw. De winkelstraat (heerlijk rustig, want aangezien het Hemelvaartsdag is zijn bijna alle winkels gesloten) lopen we helemaal uit tot aan de dierentuin, vanaf daar nemen we de metro naar de Palmgarten.

De Palmgarten is een prachtige botanische tuin waar we een groot deel van de middag doorbrengen. Als je wilt kun je je in deze tuin makkelijk een dag vermaken, want het staat vol met prachtige bloemen, kassen, vijvertjes en bankjes waar je tussendoor op kunt uitrusten. De tuin staat op het moment dat wij er zijn prachtig in bloei, maar dat komt deels waarschijnlijk ook omdat het nog voorjaar is. Er zijn namelijk ontzettend veel pioenrozen die vooral in deze tijd van het jaar bloeien.

Omdat hij mijn verjaardag is, neemt mijn vriend me in de avond mee uit eten. Dit doen we bij Restaurant Oosten, waar je een prachtig uitzicht hebt op de skyline van Frankfurt. Een hele mooie plek om deze avond door te brengen. Na het eten halen we nog een ijsje en zitten we tot zonsondergang aan de oever van de Main. Al met al was dit een hele fijne verjaardag.

Hoewel Frankfurt dus niet op de planning stond om te bezoeken, hebben we ons er wel heel erg vermaakt. Ik kan deze stad dan ook zeker aanraden om een keer te bezoeken. Na Frankfurt reisde we door naar Lugano waar ik de volgende keer alles over zal vertellen.

 

3 reacties op “Interrail #1 | Frankfurt am Main

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.