Mijn tips voor Frankfurt

Tijdens onze Interrail-reis kwamen we tijdens onze eerste stop ongepland aan in Frankfurt am Main. Gelukkig zag de stad er op het eerste gezicht heel leuk uit en bleek er toen we ons er verder in ging verdiepen ook genoeg te doen te zijn. Hoewel Frankfurt misschien niet de eerste bestemming is waar je aan denkt om op vakantie te gaan, is deze Duitse stad toch zeker de moeite waard om voor een paar dagen te bezoeken.

Main Tower

Een stad van bovenaf bekijken is altijd een goed idee. Je ziet op deze manier weer hele andere dingen dan dat je vanaf de grond ziet. In Frankfurt kun je de stad goed bewonderen vanaf de Main Tower. Vanaf dit 56 verdiepingen hoge gebouw heb je mooi uitzicht over de Altstadt, de wolkenkrabbers en met helder weer kijk je ook tot aan het vliegveld en het stadion. Aan te raden is om ’s ochtends te gaan als de toren net open is, dan is het nog stil en kun je in alle rust van het uitzicht genieten.

Main Tower, Neue Mainzer Str. 52-58

Palmengarten

Hoeveel ik ook van stedentrips hou, de natuur opzoeken blijft altijd fijn. In Frankfurt kun je deze natuur vinden in de vorm van de Palmengarten, een grote botanische tuin. Als je wilt kun je je hier prima een dag vermaken, want je kijkt je ogen uit in de tuinen en in de verschillende kassen. Bovendien is er bij mooi weer genoeg ruimte om op het gras of op een bankje van de zon te genieten en heb je op sommige plekken zelfs uitzicht op de skyline van de stad. Het verschilt per jaargetijden hoeveel en welke planten er zullen bloeien. Toen wij er waren (eind mei) stond de hele tuin vol met pioenrozen.

Palmengarten, Siesmayerstraße 61

De oevers van de Main

Vooral in de zomermaanden trekken veel van de inwoners naar de overs van de Main. Vooral in de avonden is het er een drukte van belang met allemaal terrassen en muziek. Een goede plek dus om ’s avonds naartoe te gaan. Voor een avondwandeling of gewoon om rustig te zitten en de zon onder te zien gaan.

Römerberg

De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Altstadt en dan met name de Römerberg. Het stadhuisplein met zijn karakteristieke vakwerkhuisjes is waar de meeste toeristen voor naar Frankfurt komen en als je er bent snap je ook wel waarom. De gebouwen in het middeleeuwse centrum van de stad zijn namelijk prachtig. Het is er wel heel druk en toeristisch, maar zodra je een zijstraat inloopt, kom je eigenlijk alweer in de rust terecht.

Einstein Kaffee

Einstein Kaffee is een keten die op meerdere plekken in Duitsland zit en waar je van goede koffie met lekkere taart kunt genieten. Wij hebben hier tijdens ons verblijf meerdere keren koffie gedronken en dat beviel elke keer erg goed. Er zit onder andere een locatie op de Römerberg, met terras, zodat je met een kop koffie in de hand de middeleeuwse gebouwen kunt bewonderen.

Aangezien we maar één hele dag in Frankfurt waren, hebben we uiteraard niet alles kunnen zien. De dierentuin schijnt bijvoorbeeld ook een bezoek waard te zijn, maar aangezien wij op Hemelvaartsdag hier waren stond er een enorme rij voor de ingang, deze bezienswaardigheid hebben wij dus maar aan ons voorbij laten gaan.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.