Interrail #5 | Milaan

Na La Spezia gingen we weer rustig aan richting Zwitserland, maar eerst verbleven we nog een nachtje in Milaan. Een stad waar ik ooit al eens geweest was, maar die niet bepaald een verpletterende indruk had achtergelaten. Ik was dan ook best wel benieuwd of Milaan mij alsnog zou weten te verrassen.

8 juni

Rond half elf nemen we de rechtstreekse trein van La Spezia naar Milaan. Het is een reisdag, maar zo voelt het echt totaal niet. Het voelt meer als een leuk uitstapje waarbij we aan het einde van de dag toevallig op een andere bestemming zijn aangekomen. Het eerste stuk van de treinreis gaat namelijk helemaal langs de kust tot aan Genua. Dit levert prachtige uitzichten op. Sowieso komen we weer langs Cinque Terre, maar ook de rest van de kust is geweldig om te zien. Het stuk van Genua naar Milaan is wel wat minder mooi, maar tijdens het lezen van een boek vliegt de tijd ook zo voorbij. Rond half twee komen we aan op het station van Milaan. Ons hotel is vlak naast het station, maar we moeten wel even zoeken wat nou precies de goede uitgang is. In het hotel kunnen we meteen inchecken en daarna gaan we de stad verkennen. We zijn hier tenslotte maar een halve dag.

We besluiten de metro richting de Dom te nemen. Lopen zou ook kunnen, maar onze voeten zijn nog best wel moe van gisteren. Bovendien kost het OV in Milaan echt niks, 4 euro en dan kan je de hele dag reizen. Wat ik me nog wel van Milaan herinnerde, was dat je meteen een prachtig uitzicht hebt op de Kathedraal als je het metrostation uitkomt er daar werden we ook deze keer niet in teleurgesteld. Helaas wordt het zicht op de Dom wel wat belemmert door een podium voor een muziekevenement de volgende dag, maar dat mag de pret niet drukken. Vanaf de dom lopen we even door het winkelcentrum Galleria Vittorio Emanuele II, een mooi winkelcentrum vol met dure merken. Vervolgens wandelen we richting Parco Sempiine. Een park in Milaan dat ik nog niet kende van mijn vorige bezoek, maar dat zeker de moeite waard is om naar toe te gaan. Het grote park ligt achter een kasteel en is op deze zonnige, warme weekenddag echt een plek waar de lokale inwoners en toeristen samenkomen. Hier liggen we een groot deel van de middag in de zon, voordat we op zoek gaan naar een plek om risotto te eten. We sluiten ons verblijf in Italië in stijl af met een ijsje in een park in de buurt van het hotel.

De volgende dag vertrekken we weer richting Zwitserland en gaan we helaas ook alweer richting het einde van onze vakantie. Nog minder dan een week te gaan voordat we weer thuis zijn. Gelukkig liggen er nog twee mooie bestemmingen op ons te wachten.

Eén gedachte over “Interrail #5 | Milaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.