Filmrecensie | The Knight before Christmas

December is de tijd voor kerstfilms. Ik zag in de bioscoop al Last Christmas en ook op Netflix komen er elk jaar wel weer nieuwe films bij die zich afspelen in deze periode en die dan ook ideaal zijn om te kijken in december. Zo is de film The knight before Christmas alweer een paar weken te bekijken op de streamingsdienst. Ik moest deze natuurlijk kijken en hoewel ik van te voren verwachtte dat ik de film vooral een beetje cliché en slecht zou vinden, werd ik erg verrast.

Als een tovenares de middeleeuwse ridder Sir Cole tijdens de feestdagen naar het hedendaagse Ohio stuurt, raakt hij bevriend met Brooke, een slimme, aardige wetenschapslerares die geen geluk heeft in de liefde. Brooke helpt Sir Cole zijn weg te vinden in de moderne wereld, terwijl hij probeert om erachter te komen hoe hij zijn mysterieuze opdracht kan uitvoeren — de enige manier waarop hij weer terug naar huis kan. Maar als Sir Cole en Brooke beter bevriend raken, krijgen ze ook gevoelens voor elkaar. Kan hun liefde alles overwinnen?

Het verhaal

In 1334 maakt de middeleeuwse ridder Sir Cole een rit door het bos op zijn paard als hij een mysterieuze vrouw tegenkomt. Deze oude vrouw heeft het over een missie die hij moet oplossen en voordat Sir Cole het doorheeft is hij ineens op een hele andere plek. Hij is in een ander land, maar bovenal in een heel ander jaar. Het is 2019. Hij kan alleen maar terugkomen als hij zijn missie volbrengt en dat moet voor kerstavond, want dan wordt zijn kleine broertje geridderd en daar wil hij bij zijn. Gelukkig staat hij er niet alleen voor, hij maakt kennis met wetenschapslerares Brooke, die hem gaat helpen zijn missie te volbrengen. Zij heeft er echter geen idee van dat hij echt uit een andere tijd komt en denkt dat Sir Cole gewoon wat verward is door een aanrijding waarbij hij hoofdletsel heeft opgelopen. Hij trekt bij haar in en langzaamaan beginnen de twee aan elkaar te wennen en ontstaan er ook steeds meer gevoelens tussen hen.

De acteurs

De vrouwelijke hoofdrol in The knight before Christmas wordt gespeeld door Vanessa Hudgens. Geen onbekende in de kerstfilms van Netflix, want vorig jaar speelde zij ook al de hoofdrol in The Princess Switch. Dat deed ze goed en ook in deze film zet ze weer een prima prestatie neer. Haar personage is een lerares die na een aantal rampzalige relaties niet meer gelooft in de liefde en die zich nu vooral richt op zichzelf en haar familie. Ze heeft een hele goede band met haar zus en haar nichtje en verder heeft ze niemand nodig. Totdat Sir Cole ineens op haar pad komt, die haar met zijn ouderwetse gewoontes weer in de liefde laat geloven. Het is misschien niet de meest uitdagende rol die ze speelt, maar wel eentje waar ze goed geschikt voor is.

De mannelijk hoofdrol is weggelegd voor Josh Whitehouse. Hoewel deze acteur voor mij onbekend was, speelt hij in deze film heel sterk. Hij zet het personage van Sir Cole zo geloofwaardig neer dat ik soms geloofde dat hij echt geboren was in de veertiende eeuw en echt niks snapte van de hedendaagse technologie. De chemie tussen de twee is ook duidelijk te zien en het is dan ook totaal geloofwaardig dat de twee gevoelens voor elkaar ontwikkelen, ondanks hun grote verschillen.

Fijne kerstfilm

The knight before Christmas is geen hele spectaculaire film vol met verrassingen en een diepzinnig verhaal. Het is gewoon zo’n typische kerstfilm waarvan je de afloop al weet voordat je begint met kijken, maar dat is helemaal niet erg. De hele kerstsfeer die er hangt vol met sneeuw, kerstbomen, kerstlichtjes en natuurlijk liefde, maakt deze film ideaal om te kijken tijdens de feestdagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.