5x Boeken waarin kerst een rol speelt

Er zijn ontzettend veel boeken die zich afspelen rond de kerst. Hoewel je deze boeken natuurlijk best het hele jaar door kan lezen, is het extra leuk om deze kerstige romans juist in december te lezen als alles om je heen ook helemaal in kerstsfeer is. Als je net als ik nog wat kerstboeken wil lezen dit jaar heb ik vijf tips voor je.

1. Een onverwachte kerst – Natalie Cox

Alleen de cover van dit boek is al een reden om dit boek in je kast te zetten, maar ook de binnenkant is zeker de moeite waard. Een onverwachte kerst gaat over Charlie die een enorme hekel heeft aan kerst. En deze decembermaand zou wel eens de ergste ooit kunnen worden. Haar vriend is er vandoor met zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten kerst met haar vijfde man in Australië door te brengen. Uiteindelijk, het feit dat ze dakloos is speelt een grote rol in het besluit, stemt ze er mee in om de kerst op het platteland door te brengen bij haar nichtje die daar een hondenopvang heeft. Ze is van plan om daar een rustige kerst door te brengen, maar uiteindelijk moet ze een hondenopvang runnen én verschijnen er twee wel hele knappe mannen op het toneel.

2. My true love gave to me

My true love gave to me is niet een verhaal, maar een verzameling van twaalf korte verhalen geschreven door YA-auteurs. Het zijn twaalf heel verschillende verhalen in twaalf heel verschillende genres, maar ze hebben één ding gemeen: Ze draaien rond kerst. Hoewel niet elk verhaal je zal liggen, zaten er voor mij genoeg mooie verhalen in. En dat er wat mindere verhalen voorbijkomen, dat is normaal in een verhalenbundel.

Recensie

3. Christmas Shopaholic – Sophie Kinsella

Shopaholic is terug! Becky is gek op kerst en op shoppen. Normaal viert ze kerst altijd bij haar ouders thuis, maar nu die zijn verhuisd naar een appartement in Shoreditch is het de taak aan Becky om het jaarlijkse kerstdiner te verzorgen. Hoe moeilijk kan het zijn? Nou best moeilijk zo blijkt. Iedereen blijft zichzelf maar uitnodigen en alle gasten hebben ook nog eens allemaal zo hun eigen voorkeuren wat betreft het eten, de versiering en het entertainment. Maar Becky laat zich niet gek maken, kerst moet hoe dan ook perfect worden.

Christmas Shopaholic is het negende deel in de shopaholic-serie van Sophie Kinsella. Hoewel dit boek ook prima als los boek gelezen kan worden, is het leuker om de hele serie op volgorde te lezen, omdat je dan meer informatie over de personages hebt.

4. Een dag in december – Josie Silver

Op een koude decemberdag zit de 20-jarige Laurie in een dubbeldekker in Londen. Als de bus stopt bij een halte zit daar een jongen waar ze oogcontact mee maakt. Vanaf dat moment weet Laurie zeker dat hij de ware is, maar denkt ze ook hem nooit meer terug te zien. Tot een jaar later. Op hun kerstfeestje stelt haar beste vriendin Sarah Laurie voor aan haar nieuwe liefde Jack. En Jack blijkt de jongen van de bushalte te zijn. Laurie vindt hem dus terug, alleen blijkt hij de grote liefde van haar beste vriendin te zijn. En dat is niet alleen heel ongemakkelijk, maar ook vooral heel onhandig.

Zelf vond ik Een dag in december helaas wat tegenvallen, maar heel veel mensen vinden het boek juist geweldig. Vandaar dat ik dit boek wel noem, want voor sommige mensen is dit wel het ideale kerstboek.

5. Kerst met Poirot – Agatha Christie

Op kerstavond heeft de oude Simeon Lee zijn hele familie uitgenodigd om de kerstdagen op zijn landgoed door te brengen. De avond krijgt echter een lugubere wending, als hij in een grote plas bloed wordt gevonden. Zijn keel is doorgesneden. Als Hercule Poirot de familie te hulp wil schieten, ontdekt hij dat niet iedereen onschuldig aan het feestmaal begon die avond.

Kerst met Poirot wil ik zelf nog graag lezen dit jaar. Ik wil namelijk ook wel even wat anders lezen dan al die zoetsappig romans en deze detective is daarop denk ik een mooie afwisseling.

Eén gedachte over “5x Boeken waarin kerst een rol speelt

  1. Kerst met Poirot is wel een boek waar je voor moet gaan zitten. Het boek is namelijk best lang geleden verschenen, dus het tempo ligt een stuk lager dan we tegenwoordig gewend zijn. Maar het is wel een fijn kerstboek om te lezen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.