Kobo Plus boekenkast #1

De meeste boeken die ik lees, lees ik via Kobo Plus. Dat bracht mij op het idee voor deze nieuwe rubriek. Hierin wil ik eens in de zoveel tijd een overzicht geven van boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen én die terug te vinden zijn in Kobo Plus. Zo heb je, als je door de bomen het bos niet meer ziet in het aanbod van Kobo Plus, een handig lijstje bij de hand met boeken die je via deze dienst kunt lezen.

Bijna echt – Lisa van Campenhout

Brenda weet hoe het is om onzichtbaar te zijn, geen vrienden te hebben en niet mee te tellen, en ze is het zat. Haar plan: zichzelf opnieuw uitvinden als ze gaat studeren in Amsterdam. Maar als dat plan meteen mislukt na een rampzalige introductieavond, moet ze iets anders verzinnen.

Twee dagen later is ze Aurélie uit Parijs: een rijke erfgename met een fantastische kledingsmaak, die in een sjiek hotel woont. Ze heeft vrienden, een indrukwekkend aantal Instagramvolgers en een jaloersmakende agenda… maar ook drie gestolen creditcards, het gevoel dat ze achtervolgd wordt en een aantal dreigende privéberichten in haar Instagram-inbox.

Haar web van leugens wordt steeds verstikkender, maar ze kan nu niet meer terug, toch?

Van Bijna echt van Lisa van Campenhout wist ik van tevoren niet zo goed of het nou echt een boek voor mij zou zijn. Iedereen was er echter zo enthousiast over dat ik me er toch maar aan waagde. Daar heb ik absoluut geen spijt van. Zelden een boek gelezen waar ik het hoofdpersonage zo onsympathiek vond, maar waar ik toch niet kon stoppen met doorlezen. Brenda maakt ongelooflijke dingen mee en elke keer dat je denkt dat ze nu wel klaar is met het liegen, bedriegen en stelen, gaat ze toch nog een stapje verder. Een echte aanrader dus en een verhaal met een origineel plot.

De Weddingplanner – Marijke Vos

Als Tessa onverhoopt haar baan bij een vervoersbedrijf verliest, vlak nadat ze gedumpt is door haar vriend Sander, denkt ze dat haar leven instort. Ze herpakt zich en begint zoals altijd met het maken van een stappenplan als houvast, en ze heeft haar beste vriendin Mimi om haar te herinneren aan de zonzijde: misschien is dit Tessa’s kans om haar passie na te jagen en haar droombaan te vinden. Gelukkig kan Tessa haar gedachten verzetten: ze gaat naar de bruiloft van studiemaatje Feline. Hoewel de bruid haar vriendin Maartje als weddingplanner heeft ingeschakeld, loopt de dag niet bepaald op rolletjes… Tessa schiet te hulp met haar organisatorische talent. Weten zij en Maartje de bruiloft toch nog tot een succes te maken?

De weddingplanner is een hele fijne serie van Marijke Vos die uit negen korte afleveringen bestaat. De afzonderlijke afleveringen lees je in ongeveer een uurtje uit. Perfecte boeken dus voor als je tussendoor even zin hebt in een kort en luchtig verhaal. Tessa en Maartje maken een hoop mee op hun bruiloftavonturen. Van Bridezilla’s tot een buiten bruiloft die letterlijk in het water valt, maar de twee weten er ondanks alles toch altijd weer een mooie dag van te maken.

Leef, lach, loch – Vanessa Gerrits

Met haar drieëntwintig jaar is Esme aan de oude kant voor een eerstejaars student – haar (inmiddels ex) bad boyfriend had een stokje gestoken voor haar studieplannen. Na hun breuk begint Esme eindelijk aan haar droomstudie: toerisme. Ze is helemaal klaar voor een stage op een zonnige vakantiebestemming, maar dan vallen haar plannen in het water. Letterlijk. De enige stageplaats die nog over blijkt, is een Schotse herberg in de buurt van Loch Ness. Vastberaden er het beste van te maken vertrekt Esme naar het druilerige Drumnadrochit.

Wanneer Esme de aantrekkelijke, wat norse herbergier Rory dan eindelijk ontmoet, blijkt ook nog eens dat hij helemaal niet op een stagiair zit te wachten. Maar Esme geeft zich niet gewonnen en vecht, gesteund door collega’s, voor haar stageplekje. En wie weet, misschien valt die Rory ook nog mee…

Dankzij Leef, lach, loch waande ik me deze zomer toch nog een beetje in Schotland. Al had ik er, in tegenstelling tot Esme, natuurlijk liever zelf daadwerkelijk heengegaan. Dankzij de prachtige omschrijvingen was het echt net alsof ik zelf in Drumnadrochit rondliep. Beste detail van het boek: Schotse hoofdstuktitels.

Verdraaid – Steve Cavanagh

JT LeBeau is een succesvolle thrillerschrijver met geweldige verkoopcijfers. Alleen weet niemand wie hij is, ondanks talloze pogingen om zijn identiteit te achterhalen; door de media, uitgevers en anderen. LeBeau is beroemd en berucht om zijn moorddadig goede plotwendingen die niemand ooit ziet aankomen.

Maria denkt te weten wie LeBeau is, maar ze is gewaarschuwd, net als de lezer. Voordat je dit boek gaat lezen, wil LeBeau dat je drie dingen weet:

1. De politie wil me aanklagen voor moord.
2. Niemand weet wie ik ben. Of hoe ik het heb gedaan.
3. Als je denkt dat je weet wie ik ben, kom ik hierna achter jou aan.

Als je dit boek uit hebt, dan weet je: de waarheid is verdraaid…

Ik heb echt niet alleen maar feelgood gelezen hoor. Ik ben ook gek op thrillers en gelukkig is het aanbod daarvan groot in Kobo Plus. Zo las ik onlangs Verdraaid van Steve Cavanagh. Een thriller waarvan ik in eerste instantie dacht al snel door te hebben hoe het in elkaar stak, maar die me met een heleboel plotwendingen steeds weer wist te verrassen.

De stilte van de witte stad – Eva García Sáenz de Urturi

Tasio Ortiz de Zárate is een briljante archeoloog die twintig jaar geleden werd veroordeeld voor een reeks bizarre moorden in het rustige stadje Vitoria. Hij staat op het punt voor het eerst de gevangenis te verlaten, als de misdaden weer beginnen: in de kathedraal van Vitoria wordt een jong stelletje gevonden: naakt en om het leven gekomen door bijensteken in hun keel. Niet veel later wordt in de Casa del Cordón, een bekend middeleeuws gebouw in de stad, een ander koppel vermoord.

De jonge inspecteur en profiler Unai López de Ayala – beter bekend als Kraken – wil niets liever dan meer moorden voorkomen, maar een recente tragedie in zijn eigen leven maakt het hem moeilijk om deze zaak te behandelen als alle andere. Zijn onorthodoxe werkmethode wekt bovendien ergernis bij zijn baas. De tijd begint te dringen en de dreiging wordt alsmaar sterker: wie volgt?

Nog een thriller die ik onlangs las en deze serie is echt een grote aanrader. De stilte van de witte stad neemt je mee naar Vitoria en het is net of je er zelf ook rondloopt. Dit is een thriller die steengoed in elkaar zit en waar alle details aan het einde als puzzelstukjes in elkaar vallen. Het verhaal begint wat traag, maar dat wordt aan het einde helemaal goed gemaakt met plottwist na plottwist. Deel twee las ik ook al en ik zag dat deel drie inmiddels ook beschikbaar is in Kobo plus dus die gaat zeker snel volgen.

Zomerburen – Rianne Robben

Olivia heeft haar toekomst al helemaal uitgestippeld: na de zomer gaat ze Nederlands studeren en samenwonen met haar vriendje Niels. Dat plan valt echter in duigen als hij in de eerste week van de zomervakantie alleen naar Australië vertrekt.

Verdrietig en in de war besluit Olivia de zomer door te brengen bij haar opa en oma in Drenthe, waar ze elke dag afspreekt met hun buurmeisje Ilse. Met Ilse durft ze haar twijfels te delen; over haar vriendje, haar studie en haar toekomst. Olivia merkt dat ze langzaam weer vrolijker wordt. Zou dat komen door de lieve lach en de mooie krullen van Ilse waar ze opeens zo vaak aan moet denken?

Last but not least Zomerburen van Rianne Robben. Nog maar net verschenen, maar het boek was meteen al te lezen via Kobo Plus en daar werd ik blij van. Ik was namelijk al een tijdje heel benieuwd naar dit boek. En ik werd absoluut niet teleurgesteld. Om mijn recensie op Goodreads te citeren:

‘Wat een fijn boek. En zo herkenbaar op veel gebieden. Ik denk dat iedereen die dit boek leest zich op een of andere manier wel kan herkennen in het verhaal. Als dit boek je een ding leert is dat zeker dat het oké is om te twijfelen in je leven. Iedereen heeft twijfels en je hoef echt niet je hele leven al uitgestippeld te hebben. Ik heb Olivia en Ilse echt in mijn hart gesloten en had het liefst nog veel meer over hen gelezen. Extra leuk dat Olivia graag Taalwetenschap wil studeren. Als ex-taalwetenschap student, die altijd uit moet leggen wat de studie inhoudt, is het ook wel eens leuk om de studie in een boek tegen te komen.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.