Recensie | Kissing Monsters – Lynn Robin

Vorig jaar recenseerde ik voor Lynn Robin de Schimmenwereld-serie. Deze boeken bevielen mij erg goed. Onlangs werd ik weer door Lynn Robin benaderd met de vraag of ik het eerste deel van haar nieuwste serie zou willen recenseren. Deze serie heet Kissing Monsters. In het Engels geschreven dit keer. Een serie over een vrouw die met een kus monsters in engelen kan veranderen. Een fantasy serie met een vleugje romantiek. Het klonk mij als muziek in de oren. Met veel verwachtingen begon ik dan ook aan dit eerste deel.

Her name is Kiss.

She travels the world to find monsters to kiss and turn them into angels—for the world has too many monsters and too few angels, she believes; too many shadows and too few stars in the sky.

But then she crosses paths with Zane, a young human man, a lost and lonely cello player, who tells her about the Collector—a monster who would turn her into a demon if she’d kiss him.

The Collector wants and claims everything that catches his attention.
And so, he starts hunting for Kiss.

Will she run? Will she stay and fight?
Or could Zane, a mere human, save her instead?

Kiss is bijzonder. Geen mens, maar zeker ook geen monster. Ze reis over de wereld om met haar kus monsters in engelen te veranderen. Volgens haar zijn er namelijk veel te veel monsters en veel te weinig engelen. Dan kruisen haar paden zich in een bar met cellospeler Zane. Gewoon een mens. Hij waarschuwt haar voor een monster gevaarlijker dan alle andere: de Collector. Hij is op zoek naar Kiss. Om met een kus haar te veranderen in een monster. De collector krijgt alles wat hij wil en dus lijkt Kiss overgeleverd te zijn aan degene die haar overal te wereld zoekt. Zal ze moeten vluchten? Of kan Zane haar misschien beschermen?

Laat ik beginnen met te zeggen dat de worldbuilding weer geweldig is. Ik had het gevoel dat ik zelf in de wereld van Kiss en Zane rondliep. En Lynn Robin laat je bijna geloven dat deze wereld ook echt zou kunnen bestaan. Daarnaast vind ik het idee van monsters veranderen in engelen met een kus enorm goed bedacht. Ook een leuk detail muziek speelt weer een belangrijke rol in Kissing Monsters net als dat het deed in de Schimmenwereld-serie.

De band tussen Kiss en Zane wordt steeds hechter gedurende het boek en dit vond ik een leuk element in het boek. Het is een fantasyverhaal, maar ook met veel ruimte voor romantiek en laat ik dat nou net de perfecte combinatie vinden.

“When you kiss a monster, you turn them into angels.
If you’d kiss the Collector, he would turn you into a monster.
So… what happens if you would kiss a human?”

Ik moest in het begin wat moeite doen om in het verhaal te komen. Dit kwam vooral doordat ik niet zo vaak in het Engels lees en daar echt weer even naar over moest schakelen. Eenmaal op weg was ik vooral benieuwd hoed het verhaal verder zou gaan. Naar het einde toe volgen er ook nog een aantal verrassende wendingen. Hoewel ik wel het gevoel had dat er inderdaad nog wel een verrassing aan zat te komen, had ik niet verwacht dat het uiteindelijk zo uit zou pakken. Een geslaagde wending dus.

Ik ben benieuwd waar het verhaal van Kiss en Zane ons verder nog gaat brengen, want hun verhaal heeft veel potentie om nog meer geweldigs te gaan brengen in vervolgdelen.

Waardering: 4 uit 5.

Eén gedachte over “Recensie | Kissing Monsters – Lynn Robin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.