Recensie | Zon (De zeven zussen #6) – Lucinda Riley

De hele Zeven zussen-serie luisterde ik als luisterboek via Kobo Plus. Zo ook dit zesde deel. In dit deel staat de jongste zus centraal: Electra. Door haar oudere zussen werd er niet altijd even positief over haar gepraat en dat maakte mij heel nieuwsgierig naar haar verhaal. Want al bekend supermodel lijkt haar leven van de buitenkant misschien het perfecte plaatje. Ook zij zal het vast niet altijd zo makkelijk hebben. Dat bleek ook wel toen ik Zon ging lezen.

Electra is supermodel. Ze is rijk, bloedmooi en wordt door iedereen aanbeden. Achter deze buitenkant gaat echter een kwetsbare jonge vrouw schuil die haar toevlucht zoekt in drank en drugs. Net als haar oudere zussen heeft zij ook een brief van Pa Salt gekregen waardoor ze kan achterhalen waar ze vandaan komt. Anders dan haar zussen heeft ze hier echter totaal geen behoefte aan. Ze leidt haar leven in Manhattan, vliegt van fotoshoot naar fotoshoot en als er problemen zijn grijpt ze naar haar zo geliefde drank en drugs. Totdat ze op een dag een brief ontvangt van iemand die haar grootmoeder beweerd te zijn. Niks nieuws voor Electra. Fans doen maar wat graag of ze lang verloren familieleden van haar zijn. Toch lijkt deze Stella wel verdacht veel op haar. Zou ze dan toch een familielid gevonden hebben. Zo rolt ze toch in de zoektocht naar haar verleden. Een zoektocht die misschien haar problemen in het heden ook kan oplossen.

“Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd.”

Elk boek in de serie verteld zijn eigen verhaal. Toen ik aan de serie begon, was ik bang dat de boeken op den duur een beetje meer van hetzelfde zouden worden en wellicht wat afgezaagd. Hoewel de zussen samen zijn opgegroeid en ze allemaal na het overlijden gaan naar hun verleden, zijn ze ook allemaal uniek. Alle zussen hebben een verschillende achtergrond en een ander karakter. Zo ook Electra. Zij is zo anders dan haar andere zussen en heeft zich altijd een buitenbeentje gevoeld. Juist bij haar vond ik het dan ook zo mooi om te lezen dat ze er eindelijk achter komt waar ze vandaan komt en dat ze haar plek begint te vinden in de wereld.

Het verhaal wordt, zoals inmiddels bekend recept is in de Zeven zussen-serie, verteld vanuit twee perspectieven. Er is het verhaal van Electra, die vooral worstelt met haar verslaving, aan de ene kant en het verhaal van Cecily, die vlak voor de Tweede Wereldoorlog naar koloniaal Kenia afreist om haar peettante Kiki te bezoeken, aan de andere kant. Op het eerste gezicht lijken de verhalen niet zoveel met elkaar te maken te hebben, maar zodra het verhaal van Cecily zich verder ontvouwt, wordt duidelijk hoe haar verhaal aan dat van Electra gelinkt is.

Zon is misschien wel mijn favoriet van de serie. De ontwikkeling die Electra gedurende het boek doormaakt, is mooi om te lezen. Al is het misschien enigszins ongeloofwaardig dat ze na jaren vol verslaving na een paar weken in een afkickkliniek ineens haar leven helemaal op de rit lijkt te hebben. Daar krijgt ze wel hulp bij van haar grootmoeder en van haar nieuwe personal assistent, die haar laten inzien hoe slecht het eigenlijk met haar ging en haar helpen te ontdekken welke richting ze in wil slaan met haar leven. Maar het voelde alsof het allemaal iets te soepel overging van de ene Electra naar de andere.

Het einde van het boek geeft alvast weer een voorproefje voor het zevende deel in de serie, dat dit jaar verschijnt. Ik ben hier weer heel benieuwd naar, want ik wil nu eindelijk wel eens weten of er nu wel of niet nog een zevende zus bestaat.

Waardering: 4 uit 5.

Titel: Zon

Serie: De zeven zussen #6

Auteur: Lucinda Riley

Uitgeverij: Xander

Flaptekst:
Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt.

Totdat ze een bijzondere brief ontvangt…

Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?

Eén gedachte over “Recensie | Zon (De zeven zussen #6) – Lucinda Riley

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.