Recensie | Droom, durf, donut – Vanessa Gerrits

Een nieuw boek in de North Ness Inn-serie betekent weer even terug kunnen keren naar het leven in Drumnadrochit. Na de twee eerdere delen die draaien om het leven van toerismestudent Esme staat in Droom, durf, dount haar Schotse vriendin Sheana centraal.

Shaena werkt in de plaatselijke bakkerij, maar dat is niet helemaal haar cup of tea. Het liefst zou ze de hele dag donuts maken. Haar ouderwetse baar Bessie staat daar echter niet echt om te springen. Als de mogelijkheid op haar pad komt om een eigen donut zaak te beginnen, kan ze deze kans dan ook niet late schieten. Ze zet alles op alles om de zaak zo snel mogelijk te kunnen openen. Daarbij kan ze geen afleiding gebruiken. Helaas denken de nieuwe huurder van het appartement boven de winkel, de arrogante Amerikaanse backpacker Brent, en haar Friend with benefits Owen daar iets anders over.

“Want hé, het was niet alsof een donutzaak openen nog niet genoeg verantwoordelijkheid opleverde voor een twenty-something wier enige verantwoordelijkheid het tot voor kort was om haar kamerplant in leven te houden. (Missie gefaald, by the way.)

Een waarschuwing om mee te beginnen. Van Droom, durf, donuts krijg je enorme trek in donuts. Zelf ben ik niet eens zo’n dountliefhebber, maar in de kleurige en bijzondere exemplaren van Shaena zou ik maar wat graag eens mijn tanden zetten. Complimenten hiervoor dus voor de auteur. De donuts zijn zo levendig beschreven dat het jammer is dat je ze niet daadwerkelijk bij Shaena in de donutshop kan gaan halen.

Hoewel ik Esme een heel leuk personage vond om over te lezen, vond ik het ook wel fijn om in dit boek eens een andere bewoner van het dorp te leren kennen. Shaena komt in de eerdere delen ook al voorbij en ze ontwikkelt een hechte vriendschap met Esme. Nu is het dus haar beurt om in de spotlight te staan en haar dromen na te jagen.

“Eén voordeel aan noordelijker wonen dan integraal Denemarken? Het weer leende zich altijd prima voor herfstspulletjes zoals fluffy fleecedekens, warme chocomelk en sokken. Pumpkin spice was ook gewoon lekker hip — echt zoiets wat Bessie nooit zou toestaan in haar bakkerij”

Droom, durf, donut is een heerlijke feelgood die alles heeft. Een leuke plek waar het zich afspeelt, liefde, humor vriendschap en Shaena krijgt zelfs nog een mysterie om op te lossen voor haar kiezen. Het einde is wel vrij open, maar dat wakkert alleen maar de interesse aan naar nog een deel.

Waardering: 4 uit 5.

Titel: Droom, durf, donut

Serie: North Ness Inn #3

Auteur: Vanessa Gerrits

Uitgeverij: Loft Books

Genre: Feelgood

Flaptekst: Droom, durf, donut van Vanessa Gerrits is het derde deel in de North Ness Inn-serie en draait om Shaena, die alles op alles zet voor haar eigen donutwinkel.

In Droom, durf, donut werkt Shaena O’Daleigh in Schotland bij de lokale bakkerij, al kan ze daar eigenlijk haar ei niet kwijt. Het liefst maakt ze donuts, maar die zijn niet welkom in de wat ouderwetse lunchroom. Ondertussen stroomt Shaena over van de donutinspiratie: kleurig glazuur en smaaksensaties vullen haar gedachten. Als ze de kans krijgt om haar hoogsteigen donutwinkel te beginnen, laat ze die dan ook niet aan zich voorbijgaan. Ze zet alles op alles om de deuren van Drumnadonuts snel te kunnen openen!

Voor de liefde heeft ze niet écht tijd. Gelukkig geniet ze van haar casual pleziertjes met Owen. Tot ze plots tegen de Amerikaanse Brent aanloopt. De arrogante backpacker haalt haar het bloed onder de nagels vandaan! Misschien kan ze zich toch beter blijven focussen op haar donutshop…

Eén gedachte over “Recensie | Droom, durf, donut – Vanessa Gerrits

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.