Gelezen in februari 2021

En toen was februari ook alweer voorbij. Ik kan eigenlijk niet geloven dat het alweer maart is. Het voelt aan de ene kant alsof maart 2020 nog steeds bezig is en aan de andere kant alsof de hele coronapandemie al jaren voortduurt. Maar goed, februari was in ieder geval een hele goede leesmaand. Een maand waarin ik de ene week nog warm bij de kachel met een boek van het winterse landschap kon genieten en de volgende week met korte mouwen op het balkon zat te lezen.

Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E. Schwab

Dit boek las ik eigenlijk voor het grootste deel in januari, maar aangezien hij pas in februari uitging, komt hij op het lijstje van deze maand. Addie LaRue was het eerste boek van dit jaar dat ik maar liefst vijf sterren gaf. Sowieso het beste boek dat ik in lange tijd las. Hoewel het geen fantasy vol met actie is, blijf je gedurende het hele boek geboeid door het levensverhaal van Addie. Meer over Addie LaRue lees je in mijn recensie, maar eigenlijk is het een boek dat je vooral moet ervaren zonder er van tevoren al te veel over te lezen.

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.

Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.

Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent…

Droom, durf, donut (North Ness Inn #3) – Vanessa Gerrits

Het derde deel in de North Ness Inn-serie was er weer eentje om van te genieten. In dit deel staat niet Esme centraal, maar haar Schotse vriendin Shaena. Shaena werkt bij de plaatselijke bakkerij van de nogal ouderwetse Bessie. Ze wil niks liever dan donuts maken in alle smaken en kleuren, maar die troep komt er bij Bessie echt niet in. Als Shaena de kans krijgt om een eigen donutshop te openen, twijfelt ze ook geen moment. Dit is een kans die ze met beide handen aan moet grijpen. Heerlijk om met dit boek weer even Drumnadrochit in te worden gezogen en met wat andere dorpsbewoners kennis te maken door het perspectief van Shaena. En natuurlijk speelt ook Esme in Droom, durf, donut een rol.

In Droom, durf, donut werkt Shaena O’Daleigh in Schotland bij de lokale bakkerij, al kan ze daar eigenlijk haar ei niet kwijt. Het liefst maakt ze donuts, maar die zijn niet welkom in de wat ouderwetse lunchroom. Ondertussen stroomt Shaena over van de donutinspiratie: kleurig glazuur en smaaksensaties vullen haar gedachten. Als ze de kans krijgt om haar hoogsteigen donutwinkel te beginnen, laat ze die dan ook niet aan zich voorbijgaan. Ze zet alles op alles om de deuren van Drumnadonuts snel te kunnen openen!
Voor de liefde heeft ze niet écht tijd. Gelukkig geniet ze van haar casual pleziertjes met Owen. Tot ze plots tegen de Amerikaanse Brent aanloopt. De arrogante backpacker haalt haar het bloed onder de nagels vandaan! Misschien kan ze zich toch beter blijven focussen op haar donutshop...

De monogram moorden – Sophie Hannah

Een nieuwe serie Poirot-boeken. Ditmaal niet verteld door Agatha Christie, maar door Sophie Hannah. Ik moet zeggen dat ik daar een beetje huiverig voor was. Het boek kan ook zeker niet tippen aan de originele boeken van Agatha Christie over detective Hercule Poirot. Toch is het verhaal best vermakelijk om te lezen en komt dezelfde sfeer wel naar boven in het verhaal. Ik ben ook wel nieuwsgierig geraakt naar de vervolgdelen.

1929 - Poirots rustige avondmaal in een Londens etablissement wordt verstoord als een opgejaagde, jonge vrouw hem toevertrouwt dat iemand op het punt staat haar te vermoorden. Ze is doodsbang, maar zegt dat het recht zal zegevieren als ze dood is, en ze smeekt Poirot geen onderzoek te verrichten in het geval van haar dood. 
Later die nacht worden drie mensen dood aangetroffen in een fancy, Londens hotel. De moordenaar heeft drie sinistere aanwijzingen achtergelaten: een manchetknoop met monogram in de mond van elk slachtoffer. Al snel is Hercule Poirot verwikkeld in de zaak en terwijl hij alles op alles zet om de bizarre stukjes van de puzzel in elkaar te zetten, maakt de moordenaar zich op om weer toe te slaan...

Zon (De zeven zussen #6) – Lucinda Riley

Het zesde deel van De zeven zussen is een boek waar ik in december al in begon te luisteren. Aangezien het een dikke pil is met heel wat uren luisterplezier luisterde ik het boek deze maand pas uit. Zon is misschien wel mijn favoriete deel in de serie. Electra kwam in de verhalen van haar zussen niet altijd naar voren als de meest gezellige van het gezin. In dit deel leer je haar beter kennen en leer je ook dat ze veel problemen heeft die haar maken tot wie ze is. Mooi om te zien hoe ze gedurende het boek een grote ontwikkeling doormaakt al personage. Ik ben overigens wel heel benieuwd naar het zevende deel en of er nou wel of niet nog ergens een zevende zus is.

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt.
Totdat ze een bijzondere brief ontvangt…

Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?

Zomer in de kleine bakkerij (De kleine bakkerij aan het strand #2) – Jenny Colgan

In Zomer in de kleine bakkerij keren we terug naar Mount Polbearne. Polly is gelukkig met haar baan in de bakkerij, maar als de eigenares overlijdt, zou haar leven wel eens drastisch kunnen veranderen. Aangezien bakken het gene is dat ze het liefste doet, moet ze een manier vinden om haar passie te kunnen blijven uitoefenen. Een heerlijk zomers boek, dat je ook prima tijdens een sneeuwstorm kunt lezen. En natuurlijk ontbreekt ook ieders favoriet, papegaaiduiker Neil, niet in dit tweede deel.

Het is eindelijk zomer in de kleine bakkerij aan het strand. Polly Waterford is gelukkiger dan ooit: haar bakkerij loopt goed en samen met Huckle, de liefde van haar leven, geniet ze van het leven in het havenstadje Mount Polbearne, dat haar thuis is geworden. Toch zit er een donker randje aan de fijne zomerbries die door het dorp waait. Selina, Polly’s vriendin die sinds kort weduwe is, wil verhuizen naar het eiland. Maar Polly draagt een geheim met zich mee dat Selina’s herstel overhoop kan gooien. En wanneer de oude eigenaar van de bakkerij opeens sterft staat Polly’s bedrijf op het spel. Zal Polly alles verliezen waar ze van houdt?

Kissing shadows (Kissing monsters #2) – Lynn Robin

Het tweede deel van de Kissing monsters serie stond al veel te lang ongelezen op mijn e-reader. Deze maand pakte ik Kissing shadows eindelijk op. Het boek gaat verder waar het eerste deel geëindigd is en door de vele actie en de weinige pagina’s vlieg je echt door het boek heen. Je leest het boek in een dag uit. Het verhaal eindigt met een behoorlijke cliffhanger, dus ik ben ook heel benieuwd naar hoe het verdergaat in deel drie.

Kiss has left.

Zane thought he would no longer know loneliness—but he was wrong, and now he roams the earth kissing monsters into angels. Being a Gifted One, humans no longer recoil from him but instead are drawn to him like moths to a flame, begging for a touch of his lips; yet with every touch, all that he’s kissing are shadows.

He wants Kiss back. He craves her love.
But she has changed.

As he discovers the truth about her, Zane sets out to find a way to tame the beast in her heart, so he can once again claim her kisses—without turning her into an angel.

Yet as both monsters and angels try to come between them,
Zane and Kiss have to make a choice:
To give up on each other. Or to fight instead.

Midwinter – Suzanne Vermeer

Februari sloot ik af met een lekker makkelijke weglezer. Suzanne Vermeer is altijd ideaal als je zin hebt in een boek waar je niet zoveel bij moet nadenken. Ook bij Midwinter is dit het geval. Een vermakelijk boek waar je doorheen vliegt, al miste ik bij deze wel echt het echte thrillerelement. Ik had meer het idee dat ik een roman aan het lezen was dan een thriller en dat vond ik jammer. Bovendien vertelt de flaptekst, die ik zelf niet gelezen had van tevoren, al een heel groot deel van het verhaal.

Alice de Vreede was 21 jaar oud toen ze voor het laatst op wintersport ging. Wat destijds echter begon als een heerlijke vakantie, liep uit op een drama. Een ongeluk met verstrekkende gevolgen. En het was allemaal haar schuld.

Acht jaar later besluit ze op aanraden van haar nieuwe psycholoog mee te gaan met een vriendengroep die de beroemde Grand Tour de Trois Vallées willen skiën. In eerste instantie lijkt de trip een succes te worden, maar wanneer het weer slechter wordt, lopen de onderlinge spanningen op en wordt de groep geconfronteerd met hun ergste nachtmerrie. Om het er levend vanaf te brengen, moet Alice de demonen uit haar verleden zien te bedwingen…

In de kortste maand van het jaar kreeg ik het voor elkaar om zeven boeken uit te lezen. In totaal las ik er dit jaar al twaalf en ik zit dus mooi op schema om mijn doel van 75 boeken dit jaar te halen. Mijn absolute favoriet van de maand was Het onzichtbare leven van Addie LaRue. Op naar een nieuwe maand vol met, hopelijk, mooie boeken. Ik hoop op nog wat meer lenteachtig weer zodat ik heerlijk op het balkon in de zon kan lezen komende maand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.