Favoriete Disney films

Ik ben een grote fan van Disney films. Als kind al. Ik denk dat ik sommige Disney films wel tien keer gezien heb.Ik hou vooral van de echte klassiekers al vind ik sommige pixar fims ook heel mooi.  Een Disneyfilm kijken, geeft me altijd zo’n goed gevoel. Zelfs als ik een dag niet helemaal happy ben, kan een Disney film mij weer in een goed humeur brengen.  Tegenwoordig staan er ook best wel wat Disney films op Netflix, dus het is heel makkelijk om na een lange dag een Disney film op te zetten. Natuurlijk heb ik ook een aantal favoriete Disney films en die deel ik vandaag met jullie.

belle-beast-dance

1. Beauty and the Beast
Tale as old as time… Belle beland in het kasteel van een een prins die door een vloek in een beest is verandert. Met de hulp van het betoverde personeel van het kasteel leert Belle al snel de belangrijkste les die er is: ware schoonheid zit van binnen.

Dit is echt mijn alltime favorite. Als ik vroeger moest zeggen welke Disney prinses ik wilde zijn, zei ik altijd Belle (vooral omdat ze bruin haar heeft net als ik). Nu zou ik nog steeds met Belle antwoorden, maar dan vooral om de bibliotheek. Ik kan de meeste liedjes uit deze film meezingen zo vaak heb ik hem gezien. Ik wil ook heel graag naar de musical die er op dit moment is van Beauty and the Beast, maar ik ben nog even aan het sparen.

877

2. Frank & Frey
Als het speelse vosje Frey wordt geadopteerd door een boerenfamilie raakt hij bevriend met het leuke schattige puppy Frank. Frank en Frey is een hilarisch avontuur totdat van Frank wordt verwacht dat hij als jachthond aan de slag gaat en het doelwit van de jacht is zijn beste vriend!

Een hond en een vos die de beste vriendjes zijn, totdat ze beseffen dat ze elkaars natuurlijke vijanden zijn. Houd je zakdoekjes maar paraat, want bij deze film hou je het echt niet droog. Dit verhaal is echt geweldig, maar ook heel zielig en ik moet er elke keer weer bij huilen.

hakuna

3. The Lion King
Simba is een leeuwenwelp die niet kan wachten om zelf koning te worden. Terwijl Simba geniet van een onbezorgde jeugd in zijn vaders koninkrijk, smeedt zijn oom Scar samen met een groep hyena’s snode plannen. Hij wil zowel Mufasa als Simba uit de weg ruimen en zo zelf de macht grijpen. Helemaal alleen in de woestijn moet Simba zien te overleven, maar al snel komt hij het hilarische stokstaartje Timon en zijn hartelijke vriend Pumbaa het wrattenzwijn tegen. Samen gaan ze een zorgenloos leven tegemoet, ofwel ‘’Hakuna Matata’’.

Nog zo’n film die ik echt talloze keren gezien heb en die ik ook nog vaak opnieuw kan kijken zonder dat het gaat vervelen. De muziek in deze film is echt geweldig. Ook hier kan ik weer alle liedjes meezingen.

bde_ks01

4. Bambi
Bambi wordt bij zijn geboorte uitgeroepen tot “Prins van het Bos”. Wanneer hij ouder wordt, raakt Bambi bevriend met andere dieren in het bos maar zijn geluk slaat al gauw om als zijn moeder doodgeschoten wordt door jagers. Bambi leert overleven en wordt verliefd. Op een dag komen er echter jagers langs en wordt Bambi gedwongen om net zo moedig te zijn als zijn vader, de Grote Prins, en om de andere herten in veiligheid te brengen.  

Bambi kent iedereen wel en is er iemand die niet moet huilen bij deze film? Het moment dat bambi’s moeder dood gaat is zo hartverscheurend. Ik moet zeggen dat ik deze film niet zo heel vaak gezien heb, maar ik vind het verhaal wel prachtig, dus daarom staat hij ook in deze lijst. Vooral als herinnering aan mezelf dat ik deze binnenkort maar weer eens moet gaan kijken.

Aladdin

5. Aladdin
In het hart van een betoverde stad proberen een gewone jongen en zijn ondeugende aapje Abu om de vrijzinnige Prinses Jasmine uit handen van de boze tovenaar Jafar te redden. Aladdin’s leven verandert op slag wanneer hij over een wonderlamp wrijft, waaruit de vrolijke geest verschijnt die Aladdin kan veranderen in een echte prins. Maar Jafar en zijn grappenmakende papagaai Iago smachten óók naar de krachten van de lamp. Wil Aladdin hen verslaan en Jasmine’s hart veroveren, dan moet hij bewijzen dat hij in zijn hart een echte prins is!
Ik moet zeggen dat Aladdin mij vroeger niet zo trok en dat ik hem niet zo vaak gezien heb. Laatst hadden we met de filmclub van de studievereniging een Disney avond en gingen we Aladdin kijken en toen vond ik de film echt geweldig. Een vliegend tapijt, een aapje als huisdier, een magische lamp en de verboden liefde tussen Aladdin en Jasmin wat wil je nog meer? Ook het liedje ‘A whole new world’ is echt prachtig en zat na het kijken van de film nog dagen in mijn hoofd.

little-mermaid-nieves-sirenita-blanca-disney

6. De Kleine Zeemeermin
Nadat Ariël een moedige overeenkomst heeft gesloten met Ursula, een valse zeeheks, vertrekt Ariël op het avontuur van haar leven. Gelukkig heeft ze Botje en Sebastiaan aan haar zijde om haar te helpen. Het lot van haar vaders koninkrijk komt in haar handen te liggen en om alles weer goed te maken in haar beide werelden, heeft ze al haar moed en vastberadenheid hard nodig.

Deze film maakt mij altijd heel vrolijk. Dit komt vooral door de muziek denk ik. Maar ook door Sebastiaan, die is zo grappig. Ik vind sowieso bij de Disney films vaak de sidekicks echt heel leuk.

46679632-cached

7. Finding Nemo
Als de avontuurlijke, jonge clownvis Nemo plots ver van huis raakt, gaat zijn bezorgde vader Marlin samen met Dory, een lieve maar nogal vergeetachtige blauwe vis, op een onvergetelijke zoektocht om Nemo weer thuis te brengen. Tijdens hun avonturen komen Marlin en Dory oog in oog te staan met een heleboel te gekke zeebewoners: vegetarische haaien, enorme schildpadden, hypnotiserende kwallen, hongerige zeemeeuwen en nog veel meer.

Als laatste een Pixar film. Mijn favoriet daarvan is zeker weten Finding Nemo. Mijn favoriete karakter uit deze film is Dory. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de film Finding Dory die dit jaar verschijnt.

 

Eigenlijk kon ik niet zo goed kiezen tussen alle Disney films. Ik vind ze gewoon bijna allemaal heel leuk. Eerst wilde ik een top vijf maken, maar dit zijn er dus uiteindelijk zeven geworden en hadden er ook tien of vijftien kunnen worden. Misschien moet ik nog maar een keer een deel twee maken voor nog veel meer Disney plezier.

Welk Disney film is jullie favoriet?

Tot morgen!

Bianca

7 reacties op “Favoriete Disney films

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.