Boeken die ik vroeger las #2

Een hele tijd geleden (lees een jaar geleden of zo) schreef ik een artikel over de boeken die ik als kind las. Ik had het hier vooral over echte kinderboeken. Laatst was ik een beetje door Goodreads aan het bladeren en kwam ik weer allemaal boeken tegen die ik zo tussen mijn 10e en 15e las. Ik was van de meeste van deze boeken alweer helemaal vergeten dat ik ze gelezen had, maar nu ik ze zo weer zag, wil ik ze het liefst eigenlijk weer lezen (maar laten we dat maar niet doen, want mijn TBR is echt veel te lang). Vandaag deel ik weer een aantal van deze boeken met jullie en ik ben benieuwd of jullie deze boeken ook gelezen hebben.

Mzzlmeiden – Marion van de Coolwijk

Tanja, Hanna en Joan kennen elkaar niet en denken alledrie dat ze enig kind zijn, maar dan horen ze dat ze drielingzussen zijn!
Het zet het leven van deze meiden totaal op zijn kop.
Vlak voor hun zestiende verjaardag krijgen Tanja, Hanna en Joan een vreemde brief: of ze op hun geboortedag naar de notaris willen komen. De drie op het oog totaal verschillende meiden hebben elkaar nog nooit gezien. Bij de notaris blijkt dat ze toch iets gemeen hebben: hun inmiddels overleden moeder en hun onbekende vader.
Aanvankelijk willen de zussen niets van elkaar weten. Maar na de eerste schok – ze zijn een drieling! – wint hun nieuwsgierigheid het. Ze besluiten op zoek te gaan naar hun vader. Wie is hij? Waar woont hij? En reist hij nog steeds als zanger en gitarist rond, zoals hij zestien jaar geleden met hun moeder door Europa trok.

Deze serie was ik echt helemaal vergeten, maar nu ik laatst één van deze boeken weer voorbij zag komen, bedacht ik me dat ik echt gek was op deze serie. Ik heb echt een groot deel van deze boeken gelezen, alleen de nieuwere delen niet meer, omdat ik er toen een beetje te oud voor werd.

De Strandtent – Mirjam Mous

Hoofdrolspelers: Fay Mol, 15 jaar Grootste wens: borsten die allebei even groot zijn Hekel aan: paskamers Houdt van: haar rat Tommy Geniet stiekem van: wanhopige brieven naar hulprubrieken schrijven Vakantieplannen: baantje bij DST om cosmetische chirurgie te kunnen betalen Marscha de Groot, 15 jaar Grootste wens: wereldberoemd worden Hekel aan: in voedsel uitgedrukte peuken Houdt van: jongens met een beperkte houdbaarheidsdatum Geniet stiekem van: zich misselijk eten aan bitterbalen Vakantieplannen: carrière maken bij DST Bijrollen: Marie-Fleur, Karin, Tim en Said (de feestcommissie) Safira en Kees (werknemers van DST) Rien de Groot (eigenaar van DST en oom van Marscha) De losers van Zeezucht (de concurrent) Figuranten: Dagjesmensen, zonaanbidders, fuifnummers, badgasten en een slimme rat Speciale gastrol: Luuk Londema (Die denkt dat hij weet hoe meisjes in elkaar steken)

Nog zo’n serie waarbij ik niet kon stoppen met lezen, maar die ik eigenlijk inmiddels helemaal vergeten was. Ik weet wel nog dat het verhaal in deze boeken werd afgewisseld met tips, recepten, lijstjes enz. en dat ik dat echt heel erg leuk vond.

Op zoek naar dolfijnen – Lucy Daniels

Een jaar lang op zoek naar dolfijnen: voor Jody McGrath gaat haar liefste wens in vervulling. Samen met haar ouders, haar broertjes Sean en Jimmy en de rest van de bemanning vaart ze met het schip Dolphin Dreamer de wereld rond. Een reis vol avontuur, spanning en… dolfijnen.
Na hun vertrek vaart de Dolphin Dreamer langs de kust van Florida. Daar zijn meestal wel dolfijnen te zien, maar op de eerste dag is er nergens een te bekennen. Jody baalt, maar besluit om ’s avonds toch…

OMG jongens. Deze boeken hè. Daar was ik echt aan verslaafd. Ik moest echt al deze boeken hebben en had ze ook allemaal in mijn boekenkast verzameld. Ik had sowieso iets met dolfijnen vroeger, vraag me niet waarom. Maar als je me nu vraagt waar deze boeken ook alweer over gingen dan kom ik niet veel verder dan: dolfijnen.

Dreadlocks & Lippenstift – Maren Stoffels

Waarom doet Floor zoveel moeite om mij tegen te houden? Ik ben toch geen type als zij? Zij kan vast veel betere vriendinnen krijgen. Ik ben een skater, zij een huppelkut. Ik ben de dreadlocks, zij de lippenstift.
Zeer tegen haar zin gaat Sofie met haar ouders mee op vakantie naar Frankrijk. Nu kan ze haar geheime vriend Tygo drie weken lang niet zien. Sofie voelt zich alleen en ellendig tussen de mooie meiden die daar rondlopen. Maar tot haar stomme verbazing heeft Floor, type fotomodel, ook nog hersens in haar hoofd en worden ze beste vriendinnen.
Na de vakantie mailt Sofie Floor over het pesten in haar nieuwe klas en de problemen met Tygo. Floor weet altijd raad. Maar kan Sofie Floor ook helpen met haar eetprobleem?

Blauwe plekken – Anke de Vries

666827673

Op school is Judith stil en teruggetrokken. Thuis probeert ze het haar moeder zoveel mogelijk naar de zin te maken en te helpen met de verzorging van haar kleine broertje, maar toch wordt haar moeder vaak boos. Dan slaat ze Judith, soms zo erg dat ze onder de blauwe plekken zit. Op school durft Judith niets te vertellen, tot ze bevriend raakt met haar klasgenootje Michiel. Bij hem thuis ziet ze dat het ook anders kan. Met haar moeder gaat het ondertussen slechter. Ze wordt nog sneller boos dan vroeger en slaat haar steeds vaker. Judith is wanhopig en weet niet meer wat ze moet doen.

Dit boek, ik weet niet meer hoe vaak, mr dit boek heb ik echt heel vaak gelezen. Ik weet nog dat ik het een heel indrukwekkend boek vond, maar waarom ik het zo vaak gelezen heb, geen idee.

Privé – Kate Brian

De vijftienjarige Reed Brennan krijgt een beurs voor de prestigieuze Easton Academy: haar gouden ticket om weg te komen van haar doodgewone leventje. Maar Reed komt erachter dat een toelating op Easton nog niet betekent dat ze er ook geaccepteerd wordt. Ze voelt zich een buitenstaander. Tot ze de Billings Girls ontmoet: de mooiste, intelligentste en meest zelfverzekerde meisjes van de campus. Ze hebben de macht in handen in een gemeenschap waar invloed vergankelijk, maar van onschatbare waarde is. Reed is vastbesloten om één van hen te worden en ze gooit alles in de strijd om dat te bereiken. Al snel ontdekt ze dat de Billings Girls heel wat te verbergen hebben achter hun stiekeme feestjes, hun arrogantie en hun kasten vol designkleding. En ze zullen er alles aan doen om hun geheimen privé te houden. Reeds vriendje Thomas blijkt ook een geheim te hebben. Als Reed hem hiermee confronteert, komt hij opeens niet meer opdagen…

Dit is echt een boekenserie die ik nu ook zo weer zou lezen, want er zat echt van alles in: romantiek, spanning, intriges. Nu ik weer lees waar deze boeken over gingen, krijg ik een beetje een Gossip Girl gevoel er bij en dat soort verhalen blijven gewoon leuk om te lezen.

Beha’s en Bezemstelen – Sarah Mlynowski

Stel je voor dat je Rachel bent. Je bent je beste vriendin kwijtgeraakt aan het populaire kliekje op school, je bent nog nooit gezoend en je danskunsten zijn niet om over naar huis te schrijven. Tot overmaat van ramp wil je vader trouwen met het Aanstaand Stiefmonster en dat nog wel op de dag van het belangrijkste feest van het schooljaar. Hopeloze situatie, toch? Misschien niet. Als je op een dag thuiskomt en ontdekt dat zowel je moeder als je zusje heksen zijn en dus magische krachten hebben, gaat er natuurlijk een wereld van mogelijkheden voor je open. Er bestaan immers vast toverformules om al deze problemen de wereld uit te helpen. Maar als die toverformules overwachte gevolgen blijken te hebben, is het heksenwerk om alles weer recht te breien…

Ook deze boeken heb ik weer meerder keren gelezen. Vroeger las ik boeken blijkbaar graag meerdere keren. Nu zou ik dat soms ook wel willen, maar ja in welke tijd. Deze boeken waren gewoon best wel herkenbare onderwerpen en problemen geschreven, behalve het heksengedeelte natuurlijk.

 

Dit waren ze alweer: de boeken die ik las toen ik zo rond de tien tot vijftien jaar oud was. In ieder geval de boeken die ik me na lang nadenken nog wist te herinneren en op te sporen. Misschien dat ik later nog meer boeken bedenk die ik vroeger las, maar dan kan ik er altijd weer een nieuw artikel van maken natuurlijk. Ik vind het wel heel grappig om te zien hoeveel er in tien jaar veranderd is. De boeken die ik nu lees zijn zo compleet anders dan de boeken die ik vroeger las. Natuurlijk zijn het meer volwassener boeken, maar ook het genre verschilt echt heel erg. Nu lees ik toch vooral Fantasy, maar dat las ik vroeger eigenlijk nog nauwelijks. Ook vind ik de onderwerpen van de boeken leuk om te zien: hoofdpersonen die zich druk maken over of ze er wel bij horen op school en over hun eerste zoen. Echt raar om te bedenken dat dat onderwerpen waren waar ik me ooit druk over maakte, daar kan ik me nu echt niks meer bij voorstellen. Ik word oud haha.

Welke boeken lazen jullie vroeger?

 

 

 

 

 

 

 

5 reacties op “Boeken die ik vroeger las #2

  1. Ahh! Mzzl Meiden was ik helemaal vergeten, ik vond die serie zo leuk vroeger! Daarnaast hield ik vroeger ook echt van dolfijnen, dus die boeken vond ik ook echt helemaal geweldig, haha ❤

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.