Book Blogger Life|Bloggen als je weinig tijd hebt

Bloggen. Ik vind het geweldig om te doen en het is één van mijn favoriete bezigheden in mijn vrije tijd. Niet zo gek, want als er één ding is wat ik graag doe dan is het wel schrijven. Maar ja, ik heb een druk leven en dus niet altijd evenveel tijd om te bloggen, hoe graag ik het ook wil. Studie, werk, boeken lezen, vriendinnen en een vriend die ook af en toe nog aandacht wil. Dit alles zorgt ervoor dat ik soms geen tijd heb om alle ideeën die ik in mijn hoofd heb voor artikelen uit te werken. Toch lukt het me meestal aardig om elke dag een artikel online te plaatsen. Vandaag deel ik met jullie hoe ik probeer om genoeg tijd vrij te maken voor bloggen in mijn drukke schema.

Plannen

Vooruit plannen van artikelen kan heel goed helpen bij het elke dag online plaatsen van een artikel. Zo kan het heel handig zijn om één dag in de week dat je veel tijd hebt meerdere artikelen vooruit te schrijven, zodat je een voorraadje artikelen klaar hebt staan. Nu kan ik dit wel heel makkelijk zeggen, maar iedereen die mij een klein beetje kent, weet dat ik echt een drama ben met plannen. Ik kan heel slecht vooruit werken. Het liefste doe ik alles last-minute, omdat er dan druk achter zit, waardoor ik een stuk beter mijn best doe. Dit geldt vooral heel erg voor studiewerk, maar gaat ook wel een klein beetje op voor het bloggen. Ik neem wel vaak de tijd op dinsdag of woensdag om te bloggen en ook meerdere artikelen te schrijven. Meestal lukt dit ook wel, maar meestal bedenk ik een paar dagen later ineens een heel leuk artikel wat ik dan per se de volgende dag online wil hebben. Geen probleem opzich natuurlijk, want dan schuif ik de al geschreven artikelen gewoon door. Dit betekent echter wel dat ik toch weer last-minute zit te stressen, in plaats van vooruit te werken.

Ideeën opschrijven

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik krijg altijd op de meest random momenten inspiratie voor een artikel. Meestal komt die inspiratie op een moment dat ik geen tijd heb om te bloggen. Ik heb eigenlijk altijd wel een notitieboekje bij me waarin ik mij idee dan in een paar steekwoorden op schrijf (of op mijn telefoon als ik geen notitieboekje bij de hand heb). Zo heb ik altijd een lijst met ideeën als ik wel tijd heb om te bloggen en hoef ik de tijd die ik heb om te schrijven vaak niet te besteden aan het zoeken naar inspiratie.

Vaste rubrieken

Wat voor mij zeker ook werkt is dat ik elke week sowieso op vrijdag de 1000 vragen aan jezelf en op zondag mijn week diary heb. Op deze twee dagen weet ik dus al welk artikel ik wil plaatsen en vooral de 1000 vragen aan jezelf kan ik altijd heel goed vooruit schrijven, zelfs al voor een paar weken. Bij mijn week diary is dat natuurlijk niet mogelijk en deze schrijf ik heel vaak ook nog helemaal last-minute op zaterdagavond, maar het geeft wel al een stuk rust dat ik weet welk artikel er online moet komen die dag en dat ik daar dan dus niet meer over na hoef te denken. Verder probeer ik elke week minstens één recensie te plaatsen, maar ja voorwaarde daarvoor is wel dat ik een boek uit heb natuurlijk.

Niet moeten

Maar het belangrijkste vind ik toch wel dat het bloggen leuk blijft en dat het geen ‘moeten’ wordt om elke dag een artikel online te plaatsen. Lukt het me dus een dag  niet om een artikel online te plaatsen dan is dat jammer, maar liever geen artikel dan een artikel dat ik met tegenzin geschreven heb en waar ik niet helemaal achter sta. De andere dingen in mijn leven zijn ook belangrijk en gaan meestal wel voor het schrijven voor mijn blog. Hoe leuk ik het bloggen ook vind, soms zijn andere dingen belangrijker.

Hoe maken jullie tijd voor bloggen als jullie weinig tijd hebben?

4 reacties op “Book Blogger Life|Bloggen als je weinig tijd hebt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.