Filmrecensie|Beauty and the Beast(2017)

Titel: Beauty and the Beast

Releasedatum: 29 maart 2017

Regisseur: Bill Condon

Acteurs: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, …

Genre: Fantasy, Musical, Romantiek

Beauty and The Beast vertelt het verhaal van Belle, een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw en het Beest. Als Belle gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverende personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Ondanks haar angsten leert zij hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is.

De tekenfilm Belle en het Beest, ik weet niet hoe vaak ik deze gezien heb, maar ik weet wel dat dit absoluut mijn favoriete Disneyfilm is. Van alle Disneyprinsessen was Belle, die toch een tikkeltje anders is dan de rest en altijd met een boek rondloopt, toch wel degene waar ik mij als klein meisje (en nu nog steeds) mee kon identificeren. Enorm blij was ik dan ook toen ik hoorde dat Disney van deze film een live-action remake ging maken. Helemaal toen ook nog bekend werd dat Emma Watson de rol van Belle ging vertolken, want ik kon me geen betere Belle voorstellen dan zij.

‘And his name’s G-A-S-T… I believe there’s another T… It just occurred to me that I’m illiterate and I’ve never actually had to spell it out loud before… GASTOOOOOOOOOOOOOON!’

Ik keek dus echt enorm uit naar deze film en kon ook niet wachten om deze in de bioscoop te gaan zien. Afgelopen dinsdag was het eindelijk zo ver: samen met mijn vriend ging ik naar Beauty and the Beast.

40043100_87907_pos1_s-high

 

Hoewel ik heel erg uitkeek naar deze film was ik ook een beetje bang dat het verhaal misschien teveel zou afwijken van het origineel. Gelukkig blijft het plot in deze remake heel trouw aan het origineel. Daarbovenop komt ook nog dat zowel Belle als het Beest een veel uitgebreider achtergrondverhaal hebben. Hierdoor komt het hele verhaal nog veel beter binnen.

“Your library makes our small corner of the world feel big.”

Eigenlijk was de hele film een feest der herkenning. Alle liedjes bekend uit de tekenfilm komen weer voorbij en dat is een en al jeugdsentiment. Maar dat het verhaal al bekend is, betekende voor mij niet dat ik niet weer opnieuw helemaal werd meegesleept in het verhaal. Voor ik het wist waren de twee uur die deze film duurde voorbij en op dat moment wilde ik eigenlijk nog veel meer zien. Beauty and the Beast heeft gewoon alles: het bekende verhaal aangevuld met nog veel meer details, een geweldige cast, momenten om te lachen en momenten waar ik een traantje weg moest pinken, de liedjes die nu continu in mijn hoofd zitten en een heel mooi ontworpen decor. Ik werd gewoon ontzettend vrolijk van deze film en zou er zo nog een keer naar toe gaan.

“Be our guest.”

4 reacties op “Filmrecensie|Beauty and the Beast(2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.