Mijn ervaringen met Kobo Plus 

Al jaren hoor je boekenliefhebbers er naar vragen: een Netflix voor boeken. Dit jaar kwamen Bol.com en Kobo met zo’n soort concept: Kobo Plus. Voor €9,99 kun je met dit abonnement onbeperkt e-books uit het aanbod lezen. Dit klinkt ideaal, maar je bent natuurlijk, net als met Netflix, wel afhankelijk van het aanbod. Na een kleine twee maanden gebruik gemaakt te hebben van Kobo Plus, wil ik graag mijn ervaringen hiermee met jullie delen.

Wat is Kobo Plus?

Kobo Plus is een ebook-abonnement van Kobo en bol.com. Voor €9,99 per maand kun je onbeperkt e-books lezen uit een collectie van 40.000 digitale boeken, waaronder 16.000 Nederlandstalige boeken. Kobo plus is de eerste maand gratis uit te proberen en daarna is het maandelijks opzegbaar. Je zit dus niet voor jaren aan een abonnement vast.

Mijn ervaringen met Kobo Plus

Toen bekend werd dat bol.com en Kobo met dit abonnement kwamen, besloot ik gelijk van de gratis maand gebruik te maken. Ik was namelijk heel erg benieuwd naar het aanbod van boeken in dit abonnement en dan vooral het aanbod van Young Adult. Ik was bang dat het aanbod tegen zou vallen, maar dat was voor mij in ieder geval niet het geval. Het aanbod van Young Adult boeken binnen Kobo Plus is best groot, zelfs met boeken die nog niet zo lang geleden verschenen zijn. Boeken die ik gelijk op mijn e-reader gedownload heb zijn:

1. Vrouwe Middernacht – Cassandra Clare

2. Duizend hoog – Katherine McGee

3. De 100 – Kass Morgan

4. De kids of appetite – David Arnold

5. De sleutel-Het begin – Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

6. Elke dag maandag – Jessica Brody

7. Moordspel – Cis Meijer

8. De zomer waarin alles veranderde – Jenny Han

9. Het programma – Suzanne Young

10. De verwarde cavia – Paulien Cornelisse

11. Blind date – Marelle Boersma

12. Wereld zonder hemel – Veronica Rossi

13. Rode Koningin – Victoria Aveyard

14. Saffierblauw – Kerstin Gier

15. Schim & Schaduw – Leigh Bardugo

16. Eenzaam en extreem ver weg – Kate Ling

17. Silber-het eerste boek der dromen – Kerstin Gier

In ieder geval heb ik voorlopig nog wel even wat te lezen. Vandaar ook dat ik inmiddels de eerste betaalde maand van Kobo Plus ben ingegaan. Voor iemand zoals ik, die veel ebooks leest en toch al snel elke maand een ebook koopt, is die tien euro per maand er snel uit. Vooral omdat het aanbod uit best wel veel boeken bestaat die ik nog wil lezen. En mocht ik op een gegeven moment geen leuke boeken meer kan vinden in Kobo Plus, dan is het makkelijk opzeggen, want het abonnement is gewoon maandelijks opzegbaar.

Wat wel een nadeel is aan Kobo Plus is dat het alleen werkt op een Kobo ereader of in de Kobo app op je tablet of smartphone, andere ereaders zijn dus niet geschikt om Kobo Plus boeken op te lezen. Aangezien ik zelf een Kobo heb, is dit voor mij geen probleem.

4 reacties op “Mijn ervaringen met Kobo Plus 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.