Films die ik de afgelopen tijd gezien heb #2

Alweer heel wat maanden geleden schreef ik een post over de films die ik toen pas gezien had. Sinds die tijd hield ik wel een lijstje bij met welke films ik gekeken had, maar ik kwam er eigenlijk niet aan toe om er een post over te schrijven. Nu eindelijk weer eens een keer wel. Dus vandaag vertel ik weer welke films ik de afgelopen tijd gezien heb.

Beauty and the Beast (2017)

Belle, een mooie, jonge onafhankelijke vrouw wordt gevangen genomen door een beest in zijn kasteel. Ondanks een beangstigend gevoel van onzekerheid over wat haar te wachten staat raakt ze bevriend met het betoverde personeel in het kasteel. Ze leert verder te kijken dan de afschuwelijke buitenkant van het beest en ontdekt de vriendelijke ziel van een prins die binnen in hem schuilt.

Dat het lang geleden is dat ik schreef over de films die ik gezien heb, blijkt wel uit het feit dat Beauty and the Beast er nog niet eens bij stond in het vorige artikel, terwijl ik deze film echt al best wel een tijd geleden zag in de bioscoop. Ik schreef ook een recensie van deze film.

Aristocats (1970)

Madame Bonfamille stelt bij haar notaris haar testament op. Edgar, haar trouwe butler, hoopt op een groot deel van de erfenis. Tot zijn verbazing zal de gehele nalatenschap gaan naar de katten van de overledene. Vol jaloezie en hebberigheid verzint Edgar een plan om het geld in handen te krijgen.

Alweer een tijdje geleden stond De Aristocats ineens op Netflix (steeds meer oude Disneyfilms verschijnen op Netflix, superleuk). Ik had eigenlijk best wel zin om deze film weer eens te kijken, want ik vond deze Disneyfilm vroeger echt heel leuk. Het was vooral heel leuk om deze film nu eens in het Engels te kijken, want ik had hem eigenlijk altijd in het Nederlands gezien.

3096 days  (2013)

Natascha Kampusch was 10 jaar oud toen zij in 1998 ontvoerd werd op weg naar school door de communicatie-ingenieur Wolfgang Priklopil. Zij wordt achteneenhalf jaar door hem gevangen gehouden in een ondergrondse kerker. 3096 dagen om precies te zijn. Een verschrikkelijke periode waarin de politie met man en macht zoekt maar niets weet te vinden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Het boek over de jaren waarin Natascha Kampusch ontvoerd en gevangen gehouden werd, heb ik een aantal jaar geleden gelezen en vond ik heel interessant. Toen ik dus deze film zag staan op Netflix besloot ik deze te gaan kijken. Ik vond de film wel een stuk saaier dan het boek en ik vond het ook irritant dat er Engels werd gesproken terwijl het verhaal zich in Oostenrijk afspeelt.

The Princess Diaries 1 (2001) & The Princess Diaries 2 (2004)

Een 16-jarig meisje dat wordt opgevoed door haar alleenstaande moeder komt er op een dag achter dat ze de prinses is van een klein Europees landje. Ze moet nu een keus maken tussen haar leven als tiener in San Francisco, of de troon bestijgen in Europa. Terwijl Mia haar keuze probeert te maken krijgt ze prinses-lessen van haar grootmoeder.

Oké The princess diaries 1 én 2 staan nu dus op Netflix. Perfect dus voor als je een lui avondje wil zonder nadenken: een beetje jeugdsentiment herleven.

A Dog’s Purpose (2017)

De film draait om de hond Bailey. Bailey zijn leven wordt van geboorte tot de dood, door verschillende reïncarnaties heen, gevolgd. Hij zit elke keer in een nieuw lichaam en op deze manier is hij in staat om meerdere baasjes te helpen en hoopt hij erachter te komen wat zijn doel precies is.

Deze film keek ik onlangs met mijn vriend. Echt een hele mooie film met een heel hoog ugly-cry gehalte. Helaas viel ik halverwege de film in slaap, omdat ik echt heel moe was die dag, en keek mijn vriend de film gewoon af zonder mij :(. De volgende dag heb ik toch nog maar even het einde gekeken en ik zou de film echt zo opnieuw kunnen kijken.

Wonder Woman (2017)

Vóórdat ze Wonder Woman was, was ze Diana (Gal Gadot) prinses van de Amazones, een getrainde, onoverwinnelijke krijger.
E
en Amerikaanse piloot crasht op het strand van het paradijselijk eiland waar ze is opgegroeid. Hij komt met een verontrustende boodschap over een enorm conflict dat in de buitenwereld gaande is. In haar overtuiging dat ze deze dreiging kan stoppen, besluit ze haar eiland te verlaten. Vechtend in een allesvernietigende oorlog, zal Diana haar volledige krachten en haar ware lot ontdekken.

De laatste film die ik zag was Wonder Woman. Ik ging deze week met mijn vriend naar deze film. Ik had al van meerdere mensen gehoord dat deze film echt heel goed was en dat kan ik alleen maar beamen. Ondanks dat de film 2,5 uur duurde, was het alsof het zo was afgelopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.