Recensie|Ga voor mij (Wacht op mij #2) – Jennifer L. Armentrout

“Mensen maakten continu fouten. Ik was er zelf een ster in, en ook in het zeggen van de verkeerde dingen.”

Titel: Ga voor mij

Serie: Wacht op mij #2

Auteur: Jennifer L. Armentrout

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Genre: New Adult

Waardering: 4/5 sterren

Hij gaat voor mij, hij gaat niet voor mij…
De negentienjarige Teresa – Tess voor vrienden – wil danseres worden, maar een blessure gooit roet in het eten. Ook in de rest van haar leven gaat het niet helemaal volgens plan. Ze heeft een relatie achter de rug waar ze liever niet aan terugdenkt en een verboden kus waar ze wél met heel veel plezier aan terugdenkt… maar hoe kan het wat worden tussen haar en Jase, de beste vriend van haar broer Cam? Daarvoor is er te veel gebeurd in haar leven, en ook in dat van hem. Kortom, het is tijd voor een plan B.

9200000055359789

Ongeveer een maand geleden las ik Wacht op mij van Jennifer L. Armentrout en nadat ik het boek dichtsloeg, was mijn enige gedachte: “Ik wil meer”. Jennifers schrijfstijl is namelijk ontzettend verslavend en als je eenmaal in haar boeken begint kan je niet meer stoppen met lezen. Dit geldt ook voor Ga voor mij, het tweede deel in de Wacht op mij-serie.

Hoewel dit boek dus het tweede deel in de serie is, hoef je niet per se Wacht op mij gelezen te hebben voordat je aan dit boek begint. Alle boeken in deze serie staan namelijk op zichzelf, hoewel er in elk boek wel personages uit de eerdere boeken voorkomen. In het geval van Ga voor mij komen Cam en Avery regelmatig voor in het boek, waar ik echt heel blij mee was, want deze personages zorgde ervoor dat ik Wacht op mij zo’n geweldig boek vond.

“Het idee dat we al problemen hadden voordat we ook maar iets hadden gemaakt van deze relatie voelde als een klap in mijn gezicht.”

Ik hou van New Adult boeken, want hoewel ze soms wat voorspelbaar zijn, de personages zitten meestal heel goed in elkaar en maken vaak ook enorme ontwikkelingen door gedurende het boek. Ook in Ga voor mij was dat het geval. Teresa heeft op jonge leeftijd al veel meegemaakt, ze had een vriend die haar lichamelijk en emotioneel mishandelde. Ze is hier echter bovenop gekomen en verandert in een sterk persoon die voor zichzelf opkomt. Meestal dan, want wat Jase betreft laat ze soms toch behoorlijk over zichzelf heenlopen.

Met Jase had ik een beetje een haat-liefde verhouding. Ik weet nog steeds niet zo goed wat ik van hem moet vinden. Hij kan echt enorm lief en romantisch zijn tegen Teresa, maar op andere momenten behandelt hij haar best wel slecht. Zeker omdat hij weet over Teresa’s geschiedenis , daar mag hij soms wel wat meer rekening mee houden. Hoewel er later in het boek wel duidelijk wordt waarom hij zich zo gedraagt, weet ik toch niet zo goed of ik hem en Teresa wel zo leuk vind samen.

“God hebbe mijn ziel, ik hield ervan als hij zo lachte. Het maakt niet uit hoeveel ik me aan hem ergerde of hoe graag ik hem een karatetrap tussen zijn benen wilde geven, als hij lachte, dan was het alsof de zon in mijn ogen scheen.”

Het verhaal is goed opgebouwd. De spanning tussen Teresa en Jase neemt steeds verder toe en ook zitten er een aantal grote en minder grote plottwists in het boek. Hierdoor wilde ik maar door blijven lezen en kon ik het boek moeilijk aan de kant leggen. Net als van Wacht op mij vond ik Ga voor mij weer een heerlijk New Adult boek. Ik vond Wacht op mij wel net iets beter, want niemand kan natuurlijk tippen aan Cam. Inmiddels ben ik zo verslaafd aan de boeken van Jennifer L. Armentrout dat ik ook alweer aan het derde deel van deze serie Blijf bij mij begonnen ben, en tot nu toe is dit boek ook erg veelbelovend.

 

 

2 reacties op “Recensie|Ga voor mij (Wacht op mij #2) – Jennifer L. Armentrout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.