Recensie|Wacht op mij – Jennifer L. Armentrout

” ‘Dit doet me zo denken aan Harry Potter,’ zei Brittany met een zucht. ‘Ik moet die boeken echt herlezen.’ We keken allemaal naar haar. Er verschenen twee rode plekken op haar wangen terwijl ze haar blonde haar naar achteren gooide.  ‘Wat? Ik schroom niet om toe te geven dat willekeurige dingen me aan Harry Potter doen denken.’ ”

Titel: Wacht op mij

Serie: Wacht op mij #1

Auteur: Jennifer L. Armentrout

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Genre: New Adult

Waardering: 4/5 sterren

Ieder meisje dat dit boek leest, wordt halsoverkop verliefd op Cam!

Wacht op mij van Jennifer L. Armentrout, gaat over Avery en Cam. De laatstgenoemde verovert de harten van duizenden meisjes. Ben jij de volgende? Als je dit boek gaat lezen, valt dat bijna niet te voorkomen!

Cam is namelijk ontzettend sexy, lief, en eh… Hadden we al gezegd dat hij onweerstaanbaar sexy is? Maar Avery heeft zo haar eigen shit te verwerken, en daarbij kan ze het niet gebruiken dat Cam te dichtbij komt. En dan nog een stapje dichterbij… Aan de andere kant: hoe kan ze hem nu weerstaan? Dat is haast onmogelijk!

9200000055359791

De laatste tijd lees ik best wel veel New adult boeken, maar vooral van Colleen Hoover. Van Jennifer L. Armentrout had ik eigenlijk nog nooit wat gelezen. Ik had Wacht op mij echter wel al een hele tijd op mijn ereader staan en een tijdje geleden besloot ik er toch maar in te beginnen. Ik had er namelijk al heel veel goede verhalen over gehoord.

Eén ding kan ik in ieder geval zeggen, het boek leest echt razendsnel. Als je er eenmaal in begonnen bent, wil je alleen maar doorlezen om te zien hoe de situatie tussen Avery en Cam zich ontwikkelt. Het boek leest ook heel erg makkelijk, waardoor je als lezer voordat je het weet al weer door het boek heen bent.

” ‘Ik heb hoop,’ zei hij, terwijl zijn blik de mijne niet losliet. ‘Ik heb hoop omdat ik van je hou. Ik ben verliefd op je Avery. Waarschijnlijk zelfs al voor ik het zelf besefte.’ “

Het grote mysterie in het boek is wat er precies met Avery gebeurd is waardoor ze nu zo terughoudend reageert op Cam. Er worden door Armentrout steeds kleine hints gedropt waardoor je steeds meer te weten komt over het verleden van Avery. Ik had echter al vrij snel door wat het verhaal was en daardoor was de spanning van het boek wel een beetje weg voor mij. Ik vond het namelijk best wel voorspelbaar wat er met Avery was gebeurd, al leer je alle detail wel pas tegen het einde allemaal kennen. Toch mistte ik wel een beetje een echt plottwist.

” ‘Je bent een goede jongen Cam. ‘ ‘Nee, dat ben ik niet.’ Hij ademde uit en zijn adem was warm tegen mijn wang. ‘Ik ben alleen goed bij jou.’ “

De personages vond ik allemaal geweldig in dit boek. Ik kon mezelf echt ontzettend goed inleven in Avery, omdat ze best wel vaak op een manier reageerde die ik zelf ook zou doen. Ik wilde haar echter wel af en toe een duw in de richting van Cam geven, omdat ik zo graag wilde dat ze hem een kans gaf, al begreep ik ook wel waarom ze zo terughoudend was. Cam is zoals ik overal al las echt dé perfecte man. Hij is lief, knap, grappig, bereid om op Avery te wachten en maakt elke zondag ontbijt. Zoals Jacob ook zegt in het boek “Ik zou het wel weten.”. Ook de bijpersonages waren stuk voor stuk heel leuk. Brittany, Jacob en ook schildpad Raphael, ik heb van allemaal enorm genoten.

“Cam knikte. ‘Dat is een geweldige aanbeveling. “Hij is tenminste geen seriemoordenaar.” Dat ga ik toevoegen aan mijn Facebook-profiel!’ “

 

Hoewel het verhaal een beetje voorspelbaar is, is Wacht op mij wel een heerlijk boek om bij weg te zwijmelen. Cam en Avery vormen zo’n leuk combinatie samen dat je alleen maar zit te wachten op het moment dat er echt iets gebeurd tussen die twee, want dat dat gaat gebeuren dat staat wel vast vanaf het eerste moment dat ze elkaar ontmoeten. Hoewel ik dus al snel doorhad hoe de vork in de steel zat, bleef het boek leuk om te lezen en af en toe werd ik toch nog verrast door Jennifer L. Armentrout, omdat ik iets dan toch totaal niet zag aankomen.

“Zolang de zon schijnt, kan het allemaal niet zo erg zijn.”

 

 

6 reacties op “Recensie|Wacht op mij – Jennifer L. Armentrout

  1. Het klopt inderdaad dat na een paar New Adults te hebben gelezen niet snel meer voor verrassingen zal komen te staan, qua verhaal. Het zit hem daarom vooral in het tot leven wekken en neerzetten van boeiende, interessante en geweldige personages en dat, heb ik ontdekt, kan Jennifer L. Armentrout als geen ander 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.