Recensie|Verleiding (De Royals #1) – Erin Watt

“Bij elke kus word ik verliefder op hem. Het is een angstaanjagend gevoel waardoor mijn keel dichtknijpt en de neiging om te vluchten in gang wordt gezet. Ik heb nog nooit van iemand gehouden. Ik hield van mijn moeder, maar dat is niet hetzelfde. Wat ik nu voel is… allesverterend. Het is heet en pijnlijk en sterk en het zit overal, het laat mijn hart overstromen, het pulseert door mijn bloed.”

Titel: Verleiding

Serie: De Royals #1

Auteur: Erin Watt

Uitgeverij: De Fontein

Genre: New Adult

Waardering: 2,5/5 sterren

De 17-jarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes -stripteasedanseres – knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen.
Dan verschijnt Callum, de puissant rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen.
Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde?

9200000072403773

Sinds Verleiding verschenen is, hoor ik vooral heel veel positieve verhalen over dit boek. Iedereen is er zo enthousiast over dat ik niet kon wachten om dit boek te lezen. Ik had hele hoge verwachtingen en hoopte dan ook dat Verleiding die verwachtingen waar zou maken. Helaas was dit niet het geval en vond ik het boek best wel tegenvallen. Waarom dit zo was, lezen jullie vandaag in deze recensie van De Royals: Verleiding.

Het lag in ieder geval niet aan het feit dat het boek niet snel las, want het las juist als een trein en ik had het binnen no-time uit. Maar toen ik het boek eenmaal uit had, wist ik niet zo goed wat ik er nou precies van moest vinden en eigenlijk weet ik dat nog steeds niet helemaal. Daarom duurde het ook zo lang, voordat deze recensie verscheen, ik wist gewoon niet zo goed wat ik er over moest schrijven.

“Maar, en dat is ook weer een lesje dat ik van mijn moeder heb geleerd, je lichaam kan dingen leuk vinden die je hoofd haat. Je moet er gewoon voor zorgen dat je hoofd de baas is.”

Het is niet zo dat ik het boek nou per se heel slecht vond, want opzich heb ik het wel met plezier gelezen. Ik ergerde me alleen best wel veel aan Ella. In de paar hoofdstukken voordat ze bij De Royals terecht kwam, vond ik haar nog wel een interessant personage. Door hoe ze probeerde om toch nog wat van haar leven te maken nadat ze er helemaal alleen voor kwam te staan, kwam ze over als een best wel sterk personage. Dat beeld veranderde voor mij alleen helemaal vanaf het moment dat ze één stap zette in het huis van De Royals. Vanaf dat moment had ik het idee dat ze alleen nog maar kon praten over hoe knap de Royal-broers wel niet zijn. Okay I get it ze zien er goed uit, maar dat hoef je niet elk hoofdstuk tien keer te vermelden.

“Het is één minuut voor negen; mijn horloge staat altijd goed. Het is waarschijnlijk het duurste wat ik bezit. Mijn moeder zei dat het van mijn vader is geweest. Behalve zijn sperma is dat het enige wat hij heeft achtergelaten.”

De Royals: Verleiding was een boek dat mij dus niet erg wist te pakken. Het las wel vlot, maar ik ergerde me veel te veel aan Ella. Daarnaast mistte ik ook wat diepgang in het boek. Misschien lag het aan mijn hoge verwachtingen door de enorme hype of misschien is dit boek wel gewoon niks voor mij. In ieder geval heeft De Royals: Verleiding mij niet echt enthousiast gekregen voor de rest van deze serie.

 

3 reacties op “Recensie|Verleiding (De Royals #1) – Erin Watt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.