5 x Leuke steden in Nederland om te bezoeken

Voor een leuke stedentrip hoef je echt het land niet uit. In Nederland zijn genoeg leuke steden om te bezoeken. Perfect voor een dagje weg met je vriendinnen, je moeder of je vriend. Natuurlijk zijn er echt heel veel steden waar je heen kunt gaan, maar vandaag vertel ik aan jullie mijn favoriete steden voor een dagje weg.

rotterdam-548660_1280

Rotterdam

Ik kan het niet laten om te beginnen met mijn ‘eigen’ stad: Rotterdam. Of nou ja technisch gezien woon ik alweer anderhalf jaar op kamers in Amsterdam, maar ik kom natuurlijk nog regelmatig in Rotterdam. In Rotterdam kom ik gewoon al mijn hele leven en er is echt genoeg te beleven. De soms bizarre architectuur, shoppen in de koopgoot en genieten van het uitzicht vanaf de Euromast. Is het mooi weer? Dan is een terrasje pakken in de oude haven of chillen in het Kralingse Bos altijd een goed idee. En natuurlijk aan het eind van de dag een ijsje bij De IJssalon op de Meent. Echt waar beste ijs ever.

 


Utrecht

Utrecht is een stad waar ik best wel regelmatig kom, aangezien er twee vriendinnen van mij wonen. En altijd als ik in Utrecht ben, vind ik de grachten altijd zo gezellig. Enige nadeel in Utrecht vind ik altijd wel dat het echt overal en altijd vol is met fietsen. Serieus wat dat betreft vind ik Utrecht echt erger dan Amsterdam.

netherlands-272474_1280

Haarlem

Haarlem is een stad waar ik eigenlijk altijd van hoorde dat het echt de moeite waard was om naar toe te gaan, maar waar ik tot twee maanden geleden nog nooit geweest was, ondanks dat ik nu al vier jaar in Amsterdam studeer en Haarlem echt praktisch om de hoek is. Maar een tijdje geleden was mijn vriend twee daagjes bij mij in Amsterdam en besloten we samen een dag naar Haarlem te gaan. Hij vond Haarlem ‘Amsterdam maar dan zonder toeristen’. Ik denk ook echt dat dit een goede omschrijving is. Je hebt er de grachten en historische gebouwen die je ook in Amsterdam hebt, maar je hoeft niet elke seconde bang te zijn dat je ondersteboven gereden wordt door een toerist die een poging doet om te fietsen. En ik vond het echt wel de perfecte stad voor een romantische date.

binnedieze-972611_1280

Den Bosch

Een paar jaar geleden ging ik met mijn moeder naar Den Bosch en al weet ik niet zo goed meer wat we daar precies allemaal gedaan hebben. Wat ik wel weet is dat ik het een mooie stad vond en dat we op een terrasje hebben gezeten op De Markt en de Sint-Janskathedraal gezien hebben. Altijd een goed idee in Den Bosch is natuurlijk een Bossche bol eten.

82230d128cc7b351a531e645455629cc

Amsterdam

En als laatste ga ik toch Amsterdam noemen. Ik vond dit eigenlijk teveel voor de hand liggen en iedereen denkt wel aan Amsterdam voor een dagje weg. Toch word ik er altijd heel vrolijk van als ik over de grachten loop in het centrum of door het Vondelpark fiets. Ook al woon ik in Amsterdam, zo vaak kom ik nou ook weer niet in het centrum, dus ik kan er altijd wel erg van genieten als ik dan een keertje wel in het centrum ben.

 

Wat is jullie favoriete stad voor een dagje weg in Nederland?

 

 

 

 

6 reacties op “5 x Leuke steden in Nederland om te bezoeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.