Friday Five #13 | Auteurs die meer aandacht verdienen

Vandaag in de Friday Five: Auteurs die meer aandacht verdienen. Sommige auteurs en hun boeken kom je echt werkelijk op elke blog en elk social media account regelmatig tegen. Denk aan J.K. Rowling, Marissa Meyer en Cassandra Clare. Terecht natuurlijk want stuk voor stuk schrijven ze prachtige boeken. Maar er zijn ook auteurs die je wat minder vaak tegenkomt, terwijl ook zijn boeken schrijven die ik aan iedereen aan kan raden om te lezen. De auteurs die ik hieronder gaan noemen, zijn niet hele onbekende auteurs, maar wel auteurs van boeken die ik het liefst nog vaker voorbij zie komen.

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson krijgt inmiddels wel een stuk meer aandacht sinds zijn YA-serie vorig jaar in Nederland verscheen. Toch mogen zijn andere boeken wat mij betreft ook nog wel wat meer aandacht krijgen, want die zijn ook allemaal geweldig en daar lees ik eigenlijk nauwelijks iets over.

Sylvain Neuvel

Dit is misschien het afgelopen jaar wel één van mijn favoriete auteurs geworden. Sylvain Neuvel schrijft boeken met een nogal bijzondere vertelvorm over een interessant onderwerp. Ik ben grote fan van zijn boeken Slapende reuzen en Ontwakende goden en wat mij betreft mogen deze boeken nog wel wat meer aandacht krijgen.

Sarah Morgan

Sarah Morgan is een nieuwe ontdekking van mij en eigenlijk lees ik maar heel zelden ergens wat over deze auteur. Toch verdienen haar feelgood boeken het zeker om gelezen te worden. Ik las onlangs Nachten in New York en hoewel het verhaal erg voorspelbaar was, stoorde dat mij absoluut niet. De schrijfstijl van Morgan is namelijk zo beeldend dat je helemaal het verhaal wordt ingezogen.

Matt Haig

Ook Matt Haig is een redelijk nieuwe ontdekking van mij. Hij schrijft boeken die qua onderwerp prima binnen literatuur passen, maar wel heel toegankelijk geschreven, waardoor je niet het idee hebt dat je een heel zwaar boek aan het lezen bent. Ik ben vooral fan van Het eeuwige leven, een boek dat je echt aan het denken zet.

Oké dit zijn er maar vier en geen vijf, maar aangezien ik eigenlijk geen andere auteur meer kan bedenken, laat ik het hier lekker bij. Ik ben wel heel benieuwd welke auteur volgens jou meer aandacht zou moeten krijgen, misschien doe ik nog ideeën op. Neem vooral ook een kijkje bij de andere bloggers die meedoen met de Friday Five:

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reacties op “Friday Five #13 | Auteurs die meer aandacht verdienen

  1. Ik sla deze week helemaal over, want ik heb werkelijk waar geen idee welke auteurs ik hier neer moet zetten. Ik lees meestal, niet bewust, boeken van allemaal populaire auteurs. En als die auteurs niet populair zijn, zijn hun boeken niet vertaald en heeft dat weer overlap met het thema voor volgende week. Dus ik denk dat ik deze twee ga combineren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.