Recensie|13 minuten – Sarah Pinborough

“Ik moet stoppen met bang zijn om te slapen. Ik moet ophouden met bang zijn voor wat er in het donker op mij wacht. Het hoorde niet bij mijn plan om bang te zijn. Het past niet bij mij om bang te zijn.”

Titel: 13 minuten

Auteur: Sarah Pinborough

Uitgeverij: Best of YA

Genre: Young adult, Psychologische thriller

Waardering: 4/5 sterren

‘Was ze maar doodgegaan.’

Ik was dertien minuten dood.

Ik kan me niet meer herinneren hoe ik in het ijskoude water terechtkwam, maar dit weet ik nog wel: het was geen ongeluk en ik was niet suïcidaal.

Ze zeggen dat je je vrienden dichtbij moet houden en je vijanden nog dichterbij, maar als je een tiener bent, is het moeilijk om ze uit elkaar te houden. Mijn vrienden houden van me, dat weet ik zeker. Maar dat betekent niet dat ze niet hebben geprobeerd om me te vermoorden. Of wel?

9200000075752788

Hoewel ik de laatste tijd niet zoveel thrillers meer lees, ben ik altijd in voor een goede (psychologische) thriller. Toen ik de flaptekst van 13 minuten zag, wist ik gewoon gelijk dat ik dit boek wilde lezen, want kom op als je deze beschrijving leest dan wil je toch gelijk weten hoe het verhaal precies in elkaar zit.

“Het is net een schaakpartij. Al haar stukken staan klaar voor het geval ze worden aangevallen. Pionnen. Voor haar zijn we allemaal pionnen.”

Het boek stelde mij zeker niet teleur. Het is een thriller die je vanaf de eerste bladzijde vastpakt en je niet meer loslaat. Ook niet als het boek al uit is, want het laatste hoofdstuk van het boek riep bij mij ook weer wat vragen op. Het boek leest lekker vlot en door de vele plotwendingen, waarvan ik er sommige wel en sommige niet zag aankomen, wil je maar door blijven lezen.

Wat is er gebeurd met Natascha en waarom? Dat is wat je vanaf bladzijde één wilt weten. Steeds als ik dacht dat ik wist hoe het zat, bleek het toch weer anders te zijn en hoewel ik de uitkomst ergens wel zag aankomen, zat het toch weer net wat anders dan ik dacht.

“Jezus, het was toch niet de bedoeling dat liefde zo ingewikkeld was?”

Nadeel van het boek vond ik wel dat er veel personages waren en het perspectief ook regelmatig wisselde, wat niet altijd even duidelijk was, waardoor ik soms in de war was. Ook vond ik dat het soms net iets te veel high school drama was, maar aan de andere kant hoorde dat ook wel bij het verhaal. Verder is 13 minuten een hele fijne psychologische Young Adult thriller waar ik er best nog wel wat meer van zou willen lezen.

“Opeens miste ze Aiden. Nee, ze miste hem niet, ze wilde wanhopig graag bij hem zijn, nu, meteen. Ze wilde hem in haar armen nemen, en voor altijd en eeuwig met hem in hun wereldje blijven. Ze hield van hem. Ze hield heel erg veel van hem. Ze waren soulmates. Ze waren voor elkaar bestemd.”

3 reacties op “Recensie|13 minuten – Sarah Pinborough

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.