Halverwege 2017|Favorieten tot nu toe

Inmiddels zijn we alweer over de helft van 2017. Hoewel ik de laatste tijd niet zo heel veel meer blog, omdat ik niet  zo heel veel inspiratie heb, lees ik best wel veel. Tot nu toe las ik in 2017 37 boeken. Aangezien mijn doel 52 is, ben ik dus al aardig op de goede weg. Volgens Goodreads loop ik op dit moment negen boeken voor op schema. Van die 37 boeken zijn er natuurlijk een aantal die er voor mij bovenuit sprongen het afgelopen half jaar. Vandaag lezen jullie welke boeken dat zijn.

20170508_154317

Misschien ooit – Colleen Hoover

Er zijn van die momenten dat het leven niet doet wat je wilt. Daar kan de 22-jarige Sydney over meepraten. Ze heeft het allemaal:
een studie, een baan en een leuke vriend. Tot laatstgenoemde vreemdgaat. Ja, je hoort het goed: hij doet het met een of andere bimbo. Dat is dus einde relatie. Punt.

Hoewel Sydneys hart gebroken is, raakt ze al snel in de ban van haar buurman, Ridge, die ’s avonds op zijn balkon gitaar speelt. Ze kan haar ogen niet van hem afhouden als hij zo gepassioneerd muziek maakt. Wanneer ze met elkaar in contact komen, klikt het onmiddellijk. Maar Ridge heeft al een vriendin: Maggie. Het kan dus niets worden tussen hem en Sydney. Of misschien toch, ooit?

Als ik het over favorieten heb, dan mag Misschien ooit zeker niet ontbreken. Ik ben sowieso grote fan van Colleen Hoover haar boeken, maar Misschien ooit raakte mij onverwacht heel erg. De gevoelens die Sydney en Ridge hebben, waren op sommige momenten iets te herkenbaar. Misschien ooit is zeker een boek dat me nog wel een tijdje bij blijven.

Recensie

9200000065117627

Vlammenwerper (Wrekers #2) – Brandon Sanderson

Tien jaar geleden verscheen Calamity aan de hemel en ontwikkelden sommige mensen ineens bijzondere krachten. Deze zogeheten ‘Epics’ kregen niet alleen een gave, maar ook een onstilbare honger naar macht en destructie. Niemand durft de Epics een strobreed in de weg te leggen. Niemand, behalve de Wrekers. Die geheimzinnige groep heeft al meerdere onverslaanbaar geachte Epics uitgeschakeld.

David wil de Hoge Epic Vlammenwerper opsporen. Het gerucht gaat dat die in Babilar is, het voormalige Manhattan. Babilar wordt geregeerd door de mysterieuze Regalia. Het binnendringen van de stad onder het juk van een tiranieke Epic is een levensgevaarlijke missie. David is vastberaden Regalia te trotseren. Hij moet en zal Vlammenwerper vinden, zelfs als hij het met de dood moet bekopen.

Zowel het tweede als het derde deel in de Wrekers-serie las ik dit jaar. Hoewel ik allebei de delen erg goed vond, was het tweede boek naar mijn mening echt het beste in de serie. Meestal valt het tweede deel van een trilogie wat tegen, maar bij deze serie was het tweede boek juist heel erg goed.

Recensie

20170312_133829 (2)

De kids of appetite – David Arnold

Bruno Victor Benucci III en Madeline Falco hebben een verhaal te vertellen. Het begint met de dood van Vics vader en eindigt met een moord. De politie van Hackensack wil heel graag horen wat er allemaal is gebeurd. Maar dit verhaal is niet zomaar verteld.

Dit is een verhaal over:

1. Een urn met uitstrooi-instructies
2. De gedenkwaardige natuur van de Palisades in de winter
3. Een slapende onderzeeër
4. Twee liedjes over bloemen
5. Cool zijn op een ouderwetse manier
6. Zonsondergangen & ijsjes & boomgaarden & kerkhoven
7. Gelijktijdige totale tegenstrijdigheden

8. Ternauwernood ontsnappen uit een door oorlog verscheurd land
9. Een verhalenverzamelaar

10. Een verlaten kas als hoofdkwartier
11. Hoe je naar iemand luistert die niet praat
12. Verliefd worden op een schilderij
13. Verliefd worden op een liedje
14. Verliefd worden

Vic mist zijn vader, die twee jaar geleden is overleden. Als de stomme nieuwe vriend van Vics moeder haar een aanzoek doet, raakt Vic in paniek en rent hij weg van huis. Zijn vaders urn en zijn eigen verdriet zijn de enige dingen die hij meeneemt de winterse nacht in. Op straat komt Vic Mad tegen, die hem meeneemt naar een slaapplaats. Daar ontmoet hij Coco, een elfjarige die vloekt als een bootwerker en rapt als een gangster, en Zuz, die helemaal niet praat. Baz, de onofficiële leider van de groep stelt Vic maar twee vragen. Als Vic deze goed beantwoordt, zullen De Kids of Appetite hem helpen om de laatste wensen van zijn vader te vervullen.

De Kids of Appetite vond ik vooral zo’n goed boek door het taalgebruik van David Arnold. Ik kon wel quotes blijven markeren in dit boek.

Recensie

DSCN2555

Everything Everything – Nicola Yoon

My disease is as rare as it is famous. Basically, I’m allergic to the world. I don’t leave my house, have not left my house in seventeen years. The only people I ever see are my mom and my nurse, Carla.
But then one day, a moving truck arrives next door. I look out my window, and I see him. He’s tall, lean and wearing all black—black T-shirt, black jeans, black sneakers, and a black knit cap that covers his hair completely. He catches me looking and stares at me. I stare right back. His name is Olly.
Maybe we can’t predict the future, but we can predict some things. For example, I am certainly going to fall in love with Olly. It’s almost certainly going to be a disaster.

Everything Everything is een boek waarvan ik van tevoren niet had verwacht dat ik het zo goed zou vinden, maar dat ik echt met heel veel plezier heb gelezen. Het is een heerlijk boek over liefde en de risico’s die we daar soms voor nemen. Alleen het einde vond ik wel een beetje tegenvallen, daar had echt wel wat meer uitgehaald kunnen worden naar mijn idee. Ik ben ook heel benieuwd naar de film die er binnenkort uitkomt.

Recensie

9200000075752788

13 minuten – Sarah Pinborough

‘Was ze maar doodgegaan.’

Ik was dertien minuten dood.

Ik kan me niet meer herinneren hoe ik in het ijskoude water terechtkwam, maar dit weet ik nog wel: het was geen ongeluk en ik was niet suïcidaal.

Ze zeggen dat je je vrienden dichtbij moet houden en je vijanden nog dichterbij, maar als je een tiener bent, is het moeilijk om ze uit elkaar te houden. Mijn vrienden houden van me, dat weet ik zeker. Maar dat betekent niet dat ze niet hebben geprobeerd om me te vermoorden. Of wel?

13 minuten is echt een hele fijne psychologische thriller, die je elke keer weer op het verkeerde been weet te zetten. En het einde zit echt zo goed in elkaar.

Recensie

DSCN2583

The Lunar Chronicles – Marissa Meyer

In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest.

Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

Ja dit is een beetje valsspelen, want ik noem gewoon lekker de hele serie. Ik ben nog steeds zo blij dat Blossom Books deze boeken in het Nederlands is gaan uitgeven, want kom op de boeken zien er ten eerste prachtig uit, de boekenleggers die er bij horen zijn ook geweldig en daarnaast is het verhaal ook nog heerlijk om te lezen. Ik ben nu bezig met de laatste 100 bladzijden van Winter, maar eigen wil ik ergens het boek ook helemaal niet uitlezen.

Recensie

Wat zijn jouw favoriete boeken die je tot nu toe dit jaar gelezen hebt?

8 reacties op “Halverwege 2017|Favorieten tot nu toe

  1. Ik heb onlangs een gelijkaardig lijstje samengesteld maar weet eigenlijk niet meer vanbuiten welke boeken er op stonden. Het waren er tien want ik ben niet zo goed in het kiezen van Favorieten. Alien in Chief van Gini Koch stond er op en ook Hof van Mist en Woede van Sarah J.Maas, …

    Geliked door 1 persoon

  2. Leuke blogpost! Ik vond Cinder en Scarlet ook erg goed, de rest moet ik nog lezen, maar ik hoop dat ik er snel aan toe kom! ❤

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.