Tag|World of Wanderlust

Alweer een hele tijd geleden zag ik bij Anouk en Katja de World of Wanderlust-tag. Zij bedachten deze tag rond de verschijning van het boek World of Wanderlust van Brooke Saward. Een boek wat ik trouwens graag nog wil hebben, want het lijkt me echt het perfecte boek voor iemand die zo gek is op reizen als ik. In ieder geval toen ik deze tag zag, had ik hem meteen opgeslagen, met het idee om hem zelf ook een keer in te vullen. Dit is nu al een aantal maanden geleden en ineens zag ik dit artikel weer onafgemaakt tussen mijn concepten staan en besloot ik de tag toch eindelijk maar eens een keer in te gaan vullen. Beter laat dan nooit zullen we dan maar zeggen.

Wat voor reistype ben jij? (In het boek worden de volgende types beschreven: Negatieve Nellie, Superenthousiast, Onvoorbereid en onbezorgd, Totale nomade, Supergeorganiseerd, Nagenieter, Geschiedenisfanaat, Budgetbeest, Hoogvliegers)

Lastig, maar ik denk een beetje een combinatie van Superenthousiast, Supergeorganiseerd en Nagenieter. Ik kan altijd wel lang nagenieten van een reisje, zeker als ik de foto’s weer terugkijk. Ik vind het ook altijd leuk om van te voren uit te zoeken wat er allemaal op de bestemming te doen is, niet per se om gelijk heel georganiseerd een programma uit te stippelen, maar meer om alvast een beetje in de stemming te komen en te weten wat ik in ieder geval niet wil missen tijdens mijn vakantie. Niet heel erg supergeorganiseerd dus, maar wel een beetje een idee hebben wat ik ga doen.

Wat is volgens jou een plek waar iedere reiziger geweest moet zijn?

Ook best wel lastig. Er zijn namelijk nog zoveel plekken op de wereld waar ik zelf nog nooit geweest ben. Zoals Anouk ook al schreef, vind ik plekken die een grote rol hebben gespeeld in de geschiedenis belangrijk om te bezoeken. Zo zou ik zelf graag nog een keer naar Auschwitz gaan, omdat ik dat echt een plek vind waar je wel een keer geweest moet zijn in je leven. Toen ik dit jaar in Berlijn was, bezochten we ook concentratiekamp Sachsenhausen en dat vond ik ook heel indrukwekkend.

DSCN2376

Verder is mijn favoriete land Italië en vind ik eigenlijk dat iedereen daar ook wel een keer geweest moet zijn. Zoveel mooie natuur en cultuur daar krijg ik echt nooit genoeg van.

Hoe ziet jouw ideale roadtrip eruit?

Het lijkt me echt heerlijk om een paar weken met mijn vriend te roadtrippen, zonder al te veel te plannen. Gewoon genieten en wel zien waar we uitkomen. En qua plek kan ik echt wel genoeg bedenken. Sowieso lijkt het me wel echt gaaf om een keer een roadtrip te maken langs de westkust van de Verenigde Staten, maar ook een roadtrip door verschillende landen in Europa lijkt me wel heel leuk om een keer te doen. Of door heel Italië. Haha zie je ik kan genoeg bedenken. Wanneer mag ik?

Welke wereldwijde bucketlist-ervaring kan jij al afstrepen?

Ik heb echt al heel veel mooie plekken gezien, helaas wel bijna allemaal binnen Europa. Als ik trouwens één plek mag noemen waar ik geweest ben en waarvan ik vind dat iedereen dat op zijn bucketlist zou moeten hebben staan, dan is dat het Atlasgebergte in Marokko. Ik heb daar vorig jaar een dag doorgebracht tijdens mijn studiereis naar Marrakech en ik vond dat gebied echt prachtig en echt het hoogtepunt van de reis. Letterlijk en figuurlijk haha.

2009-01-03 00.11.18

Er zijn nog heel veel plekken die ik zou willen bezoeken, die wel bij veel mensen hoog op het lijstje staan denk ik. Zo wil ik heel graag een keer naar New York, zou ik wel een keer het Noorderlicht willen zien, wil ik wel een keer op safari in Zuid-Afrika en Australië en Nieuw-Zeeland zijn wel heel erg op mijn wensenlijstje gestegen sinds mijn vriend daar afgelopen april geweest is, want ik werd best wel jaloers van al die verhalen en foto’s.

Op welke plekken in de wereld heb jij het lekkerst gegeten?

Italië! Oké valt het op dat ik nogal gek ben op Italië. Misschien moet ik ooit maar eens een artikel gaan schrijven over wat ik zo geweldig vind aan Italië, want daar kan ik heel wat over schrijven geloof ik. Maar serieus: de pizza, de pasta, het ijs. Ik vind het allemaal heerlijk. Toen ik op de middelbare school zat, gingen we in de vierde klas op uitwisseling en ik ging naar Italië. Ik sliep daar een week lang bij een Italiaans meisje in huis en haar vader en oma konden echt zo lekker koken, ik heb die week daar echt heerlijk gegeten.

In welk land zou jij graag willen wonen?

Hoewel ik het heerlijk vind om op reis te gaan naar heel veel verschillende landen, denk ik niet dat ik ergens anders zou willen wonen dan in Nederland. Ik vind het leven hier prima en ik bewaar al die andere landen op de wereld wel om naar toe op vakantie te gaan, maar daarna is het toch altijd ook wel weer fijn om in Nederland te zijn.

Wat draag je het liefst tijdens een vliegreis?

Een lekker zittende spijkerbroek en het liefst een trui of een vest, want ik heb het altijd heel erg koud in het vliegtuig. Ook kan ik echt niet zonder kauwgum, want ik heb sowieso altijd al heel snel last van mijn oren, dus met opstijgen en landen in een vliegtuig is dat altijd helemaal verschrikkelijk.

Wat zijn jouw beste reistips?

Doen wat je leuk vind en vooral heel erg genieten. Verder vind ik het zelf altijd wel fijn om een soort van op een rijtje te hebben, wat je op de plek van bestemming allemaal wilt doen en zien, zodat je geen dingen vergeet die je eigenlijk heel graag had willen doen. Toch vind ik een hele planning maken niet fijn, want ik vind het ook heel leuk om spontaan iets te doen wat je onverwacht tegenkomt. Tenslotte vind ik voor een stedentrip de boekjes van Time to momo (vroeger 100%) heel handig. Hier staan namelijk altijd een aantal wandelingen in langs bekende, maar ook onbekende plekjes in de stad. Zeker als je in een stad komt waar je totaal de weg niet kent, vind ik het heel fijn om een wandeling te hebben waar je je aan kunt vasthouden. Daar kan je natuurlijk altijd van afwijken als je onderweg andere dingen tegenkomt, maar als je de weg nog niet kent is het wel handig om een wandeling achter de hand te hebben.

20170817_211933

Welk boek geeft jou het ultieme reisgevoel?

Heel veel boeken eigenlijk. Dat is ook één van de redenen waarom ik lezen zo fijn vind, je ontdekt zoveel nieuwe plekken, waar je door het lezen echt zin krijgt om daarheen op vakantie te gaan. Laatst las ik Liefde & Gelato wat zich afspeelt in Toscane. Ja Italië alweer, sorry. Toen ik dat boek las, wilde ik het liefst mijn koffers pakken en naar Italië vertrekken. Vooral omdat het hier ook echt rotweer was.

Dat was de tag en ik vond het echt heel erg leuk om deze in te vullen. Nadeel is wel dat ik nu echt heel veel zin heb om op vakantie te gaan. Toch maar stiekem weer een keer naar stedentrips gaan kijken binnenkort denk ik. Ik heb een vakantie nodig om naar uit te kijken.

Hoe ziet jouw ideale roadtrip eruit?

Eén gedachte over “Tag|World of Wanderlust

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.