Recensie|Schimmendans (Schimmenwereld #2) – Lynn Robin

Zo’n twee weken geleden kwam er hier een recensie online van Schimmenlied, het eerste deel in de Schimmenwereld-serie van Lynn Robin. Ik was redelijk enthousiast over dit boek, ondanks dat ik er aan het begin wel wat moeilijk in kwam. Ik schreef ook dat ik heel benieuwd was naar de volgende delen in deze serie. Ik was dan ook heel blij dat Lynn mij het tweede en het derde e-book ook toestuurde om te recenseren. Was ik over Schimmendans net zo positief als over het eerste deel? Dat lezen jullie vandaag in deze recensie.

Titel: Schimmendans9200000087340119

Serie: Schimmenwereld #2

Auteur: Lynn Robin

Genre: Young Adult, Fantasy

Waardering: 4/5 sterren

”Een oorverdovende klap galmt door de hal en ik word opgeslokt door duisternis.

Ik vloek onder mijn adem en mijn wangen voelen verdoofd van het bloed dat eruit weg is getrokken.

Ik ben niet alleen.”

Blaze is zeventien jaar oud, een getalenteerde breakdancer… en een medium.

Als de engel Eli hem benadert om hem te helpen met een rondspokende Schim die de boel onveilig maakt op een balletschool, gaat Blaze op onderzoek uit. Maar als hij daar de balletdanseres Saffron ontmoet, valt alles wat hij denkt te weten over de Schimmenwereld in duigen.

Er zijn geheimen waar Blaze nooit van heeft geweten.

Geheimen, die zijn leven voor altijd zullen veranderen.

In Schimmendans draait het niet meer om Lily en Mason, maar spelen Blaze en Saffron de hoofdrol. Wat niet verandert, is dat ook zij te maken krijgen met de Schimmenwereld en alles wat met deze wereld te maken heeft. Ook zij ondervinden de voor- en nadelen van deze wereld en krijgen te maken met de goede én slechte wezens die aan deze wereld verbonden zijn.

Meeslepend en beeldend

Schreef ik in mijn recensie van Schimmenwereld nog dat ik wat lastig in het verhaal kwam, bij Schimmendans was dat absoluut niet het geval. Aangezien ik nu al bekend was met de Schimmenwereld had ik er totaal geen moeite mee om me te kunnen verplaatsen naar de wereld van dit boek en wilde ik er vooral nog veel meer over te weten komen.

“Het is makkelijk om stil te blijven staan bij de donkere herinneringen; die blijven je altijd bijstaan, soms nog scherper dan de fijne. Soms is het makkelijker om terug te denken aan de tijden dat je je eenzaam voelde. Soms is het makkelijker om die tijden te laten bepalen wie je bent en hoe je leeft. Maar dat is niet waarvoor we leven. We leven voor de momenten dat we rennen zonder zorgen. We leven voor de momenten dat we lachen, elkaar vasthouden. Voor de momenten dat we niets lijken te wegen en kunnen vliegen. Het gaat om de kostbare dagen die we koesteren. Daar zijn herinneringen voor.”

Lynn Robin schrijft heel beeldend en meeslepend waardoor je als lezer de gebeurtenissen als het ware voor je gezicht ziet afspelen. Daarnaast leefde ik in Schimmendans echt helemaal met Blaze en Saffron mee. Ik vind het best bijzonder dat je in zo’n kort boek toch zo’n goede band met personages kan krijgen. Daar is echt een goede schrijfstijl voor nodig en die is in dit boek zeker aanwezig.

Steeds meer kennis over de Schimmenwereld

Waar ik als lezer dacht na het lezen van Schimmenlied dat ik de Schimmenwereld inmiddels aardig had leren kennen, bleek er nog zoveel meer aspecten te zijn waar ik nog niks van af wist en waarmee dit tweede boek mij keer op keer wist te verrassen. Net als Blaze, die als medium de Schimmenwereld toch aardig denkt te kennen, ontdek je nog veel meer geheimen van deze wereld tussen leven en dood.

Bonusverhalen

Net als Schimmenlied eindigt ook Schimmendans met twee bonusverhalen. Het ene verhaal lees je vanuit het perspectief van Blaze en de gebeurtenissen in dit verhaal spelen zich af enkele jaren voor de gebeurtenissen in dit boek. Het tweede verhaal wordt verteld vanuit Saffron en gaat verder waar de gebeurtenissen van Schimmendans eindigen. Deze bonusverhalen vind ik persoonlijk een hele goede aanvulling op het boek, omdat je zo als lezer nog veel meer te weten komt over de hoofdpersonages.

Conclusie

Waar ik bij Schimmenlied een nog wat trage start had, zat ik bij Schimmendans meteen helemaal in het boek. Ik vond het interessant om nog veel meer over de Schimmenwereld te leren vanuit het perspectief van andere personages. De bonusverhalen zijn een leuke toevoeging op het verhaal en vind ik er ook echt bij horen. Ze geven net dat beetje extra inzicht in de personages waardoor je ze nog beter gaat begrijpen. Met Schimmendans zet Lynn Robin een heel mooi tweede deel neer in een serie die ik elke Young Adult Fanasyliefhebber kan aanraden. Ik ben ook heel benieuwd naar het derde deel, Schimmenvlucht, dus het laat vast niet lang op zich wachten voordat ik dit boek ook ga lezen.

 

 

 

 

 

 

2 reacties op “Recensie|Schimmendans (Schimmenwereld #2) – Lynn Robin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.