Recensie | Schimmenvlucht (Schimmenwereld #3) – Lynn Robin

Eerder konden jullie op mijn blog al lezen dat ik erg enthousiast was over Schimmenlied en Schimmendans, de eerste twee delen in de Schimmenwereld-serie van Lynn Robin. Ook het derde deel in de serie, Schimmenvlucht, mocht ik lezen en recenseren en dus pakte ik dit boek laatst op in de hoop dat ik nog veel meer te weten zou komen over de interessante Schimmenwereld die Lynn heeft weten neer te zetten.

Titel: Schimmenvlucht

Serie: Schimmenwereld #3

Auteur: Lynn Robin

Genre: Young adult, fantasy

Waardering: 4/5 sterren

Dinah is zes jaar geleden een Waker geworden en iedere dag is het een gevecht om het Schimmenmeer te bewaken en te voorkomen dat ze in de Kerkers belandt; de grootste nachtmerrie van iedere Waker.

Maar het noodlot lijkt andere plannen voor haar te hebben.

Een gezicht uit het verleden duikt op: De gesluierde vrouw.

Als Dinah niet doet wat zij zegt, zal haar zus sterven – maar het is onduidelijk wat de vrouw precies van haar wil.

Dinah is al snel gedwongen om samen te werken met haar vijanden, herinneringen van haar leven als medium worden opgerakeld, beloftes zijn verbroken en leugens komen aan het licht.

9200000087339990

In Schimmenvlucht speelt er weer een nieuw personage de hoofdrol. Waar je als lezer in Schimmenlied kennismaakt met Lily en Mason en Schimmendans draait om Blaze en Saffron, speelt in dit boek Dinah de hoofdrol, een personage waar in de voorgaande boeken ook al kennis mee gemaakt is.

Nieuw aspect van de Schimmenwereld

Met Dinah leer je als lezer meteen weer een ander soort wezen uit de Schimmenwereld steeds beter kennen. Het eerste deel draaide om de Schimmen, het tweede deel stond een Medium centraal en nu in Schimmenvlucht dus een Waker, een soort duivel. Op deze manier laat Lynn Robin je dus in elk boek kennismaken met nieuwe wezens en leer je steeds meer aspecten van de Schimmenwereld steeds beter kennen. En natuurlijk keren ook oude personages weer terug in dit boek.

In de voorgaande boeken kwamen de Waker Dinah en de Gids Eli. Eerder werd mij wel al duidelijk dat er veel meer speelde tussen deze twee dan de gebruikelijke haat tussen een Waker en een Gids, maar in Schimmenvlucht wordt ook steeds meer duidelijk wat hun geschiedenis met elkaar is en waarom hun band zo verstoort is.

Ook over het verleden van Dinah wordt steeds meer duidelijk. Ik ging best met haar mee leven en eigenlijk blijkt ze helemaal niet zo’n slechterik te zijn als dat het in de vorige twee boeken lijkt. Het is gewoon iemand die slechte dingen is overkomen en daardoor is ze geworden wie ze is.

Het einde

Zoals gebruikelijk eindigt ook dit boek weer met twee bonusverhalen die echt wat toevoegen aan het verhaal. Ze geven net iets meer inzicht in de personages uit het boek waardoor bepaalde acties ook beter te begrijpen zijn. Bovendien zorgen deze verhalen ervoor dat je een nog betere band met de personages krijgt.

”De ramen van mijn ziel zijn opgeslokt. Misschien heb ik geen ziel meer. Zo voel ik me de meeste dagen wel.”

Het einde is verder wel lekker open waardoor ik zeker heel benieuwd ben geworden naar het vierde deel van de serie, want volgens mij is er nog voldoende te vertellen en te ontdekken over de Schimmenwereld.

 

Conclusie

Ook Schimmenvlucht is weer een boek waar ik erg van genoten heb en dat ik heel snel uitlas. Het feit dat je steeds weer nieuwe personages leert kennen die ook nog eens allemaal een andere rol vervullen in de Schimmenwereld maakt dat je als lezer steeds meer inzicht krijgt in hoe deze wereld in elkaar zit en elke keer weer nieuwe dingen ontdekt. Dit maakt dat het lezen nooit saai wordt en ik vond het echt jammer dat het boek zo dun was en ik dus snel alweer afscheid moest nemen van de Schimmenwereld.

2 reacties op “Recensie | Schimmenvlucht (Schimmenwereld #3) – Lynn Robin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.