Recensie |Verknocht (Verkikkerd #3) – Lisette Jonkman

Sinds ongeveer een jaar ben ik enorm fan van de boeken van Lisette Jonkman. Haar boeken stonden al een tijdje op mijn ‘nog te lezen-lijstje’ en ik volgde haar ook al langer op Instagram (ook echt een aanrader). Vorig jaar rond deze tijd kwam het eerste deel in de Onbreekbaar-reeks uit en aangezien iedereen daar zo enorm enthousiast over was, pakte ik dat boek vrijwel meteen op. Deze serie die draait om Ferdi en Abby stal echt mijn hart en dus volgde de andere boeken van Lisette ook vrij snel. Inmiddels is het derde deel van de Verkikkerd-serie eindelijk verschenen en ook dat boek heeft mij zeker niet teleurgesteld.

Titel: Verknocht

Serie: Verkikkerd #3

Auteur: Lisette Jonkman

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Genre: Feelgood

Waardering: 5/5 sterren

Lucy gaat naar Toscane om mee te werken aan een film. Ze doet de visagie van de beroemdste acteur van Nederland, Aris. Een buitenkans! Niet dat Lucy Aris leuk vindt, trouwens. Aris is gewoon goed voor haar netwerk. Meer niet. Eenmaal thuis lijkt het alsof haar vriend Olivier zich steeds verder van haar afkeert. Is hij jaloers, of is er een andere reden? Lucy wordt afgeleid door haar studielast, de bruiloft van twee vrienden en ze maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Zo ziet ze over het hoofd wat écht belangrijk is. Pas als het bijna te laat is, ontdekt ze hoe groot haar probleem precies is…

9200000100730020

Aan het begin van het boek bevindt Lucy zich in Toscane. Ze is daar om de visagie te doen van de beroemde Nederlandse acteur Aris Brandt. Een droom die uitkomt voor Lucy die al jaren hoopt op een doorbraak in de visagie. Terug in Nederland blijf Aris contact met haar zoeken en dat is niet alleen om zijn gezicht van een laag make-up te laten voorzien. Ondertussen heeft Lucy het enorm druk. Ze loopt achter met haar studie, heeft haar blog om bij te houden en is ook nog eens ceremoniemeester voor twee vrienden die gaan trouwen. Tussen al die drukte door probeert ze haar uiterste best te doen haar relatie met Olivier in stand te houden. Olivier heeft het al net zo druk met zijn studie en met zijn albumlancering die er aan zit te komen. Bovendien lijkt hij zich steeds meer af te keren van Lucy, maar door haar drukke leven ziet ze lange tijd over het hoofd dat er iets met Olivier aan de hand is. Als ze uiteindelijk ontdekt waarom Olivier zo teruggetrokken is, is het misschien al te laat om het tij nog te keren.

Heerlijke personages

Wat is het toch fijn om weer terug te zijn in het leven van Lucy en de Nerds. Hoewel het misschien wat afgezaagd kan worden om een derde (of misschien eigenlijk zesde) boek te lezen over dezelfde personages is dat bij Verknocht zeker niet het geval. Zowel Lucy als de bewoners van Het Fort staan namelijk grote veranderingen te wachten waardoor het leven in Het Fort niet meer hetzelfde zal zijn als voorheen. Je leert de personages dus ook weer op een heel andere manier kennen.

“Luister eens, beste kerel. Ik snap dat je je graag op enig punt in je leven binnen in een vrouwenlichaam zou bevinden, maar de enige manier om dat te bewerkstelligen is helaas door je op te geven als orgaandonor. Sorry, vriend. Je hoofd lijkt gewoon te veel op een zeeanemoon om aantrekkelijk te zijn voor copulatie met homo sapiens. Dan kun je mij aanvallen, maar dat verandert daar geen reet aan.”

Bovendien zijn de personages die door Lisette Jonkman gecreëerd zijn ook heel realistisch. Ze hebben allemaal zo hun eigen problemen en daardoor komen ze heel geloofwaardig over. Het zouden bij wijze van spreken zo je eigen vrienden kunnen zijn. Ik vond het ook heel fijn om weer over Abby en Ferdi te lezen en als je de Onbreekbaar-reeks al hebt gelezen, zal je in Verknocht zeker wat herkenningspuntjes hebben uit deze serie. Bovendien is Ferdi echt één van mijn favoriete personages geworden en zorgt zijn verschijning in het verhaal altijd voor heel veel humor.

Hobbels op de weg voor Lucy en Olivier

Lucy en Olivier lijken door de boeken heen echt het perfecte koppel. Hoewel ze in eerdere boeken ook al wat probleempjes hebben moeten overwinnen, zijn er in dit boek wat grotere hobbels op de weg die misschien wel het einde van hun relatie zouden kunnen betekenen. Dat maakt wat mij betreft het verhaal ook meteen een stuk realistischer dan wanneer alles altijd maar super makkelijk en zonder problemen zou verlopen tussen deze twee. Daarnaast vond ik het ook wel leuk om Lucy met Aris te zien, hoewel ik natuurlijk altijd Team Kikker zal blijven.

De beste van Lisette Jonkman

Verknocht zit weer vol met de typisch schrijfstijl van Lisette Jonkman die zich kenmerkt door veel humor. Maar waar ook dit deel vol zit met deze humor is er ook heel veel ruimte voor verschillende soorten problematiek waar de personages mee te maken hebben. Alle personages hebben ook echt hun eigen verhaal en zie je ontwikkelen gedurende de serie. Ik besef ook nu pas hoeveel personages er eigenlijk in de boeken zitten, maar toch voelt het alsof ik ze allemaal echt ken. Verknocht was wat mij betreft een heerlijke toevoeging aan deze serie en ik zit alweer met smart te wachten op een volgend boek van Lisette Jonkman.

“Ik kijk hen allebei gevaarlijk aan. ‘Lachen jullie maar. Wacht maar tot de volgende generatie studenten Het Fort omdoopt tot Het Kenniscentrum.’ ‘Waarom zou íémand dat willen doen?’ vraagt Chris. ‘Inderdaad,’ zegt Olivier lachend. ‘Zoveel intelligent leven woont er nou ook weer niet.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reacties op “Recensie |Verknocht (Verkikkerd #3) – Lisette Jonkman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.