Favoriete boeken juli t/m september 2019

Het is alweer even oktober, maar jullie hadden nog een lijstje te goed met mijn vijf favoriete boeken van juli t/m september. Dit deed ik namelijk ook al voor het eerste en tweede kwartaal van 2019 en dit derde kwartaal kan dan natuurlijk niet achterblijven. Ik las weer een hoop boeken, maar ik moet eerlijk zeggen dat er niet eens zoveel echte uitschieters tussen zaten. Het waren vooral heel veel wel oké boeken. De volgende vijf vond ik om verschillende redenen wel heel goed, mooi of bijzonder en deze verdienen dan ook zeker een plek in mijn favorieten.

20190711_095442.jpg

Verknocht (Verkikkerd #3) – Lisette Jonkman

Verknocht is het derde deel in de Verkikkerd-serie van Lisette Jonkman. Dat ik fan ben van haar schrijfstijl is inmiddels wel bekend en ik keek dan ook enorm uit naar dit boek. Ik had echt zin om weer helemaal in het leven van Lucy en de Nerds te duiken. Voor wie de serie nog niet kennen. Het draait om Lucy die in Enschede gaat studeren. Helaas komt ze niet terecht in een leuk huis in de binnenstad, maar op de campus in een flat vol met nerds. En dat is voor make-up en modepopje Lucy nou niet precies hoe ze haar studententijd voor zich zag. Toch is er wel één bewoner in het Fort, waar ze wel blij mee is. En de rest? Nou die hebben nogal een gebruiksaanwijzing, maar blijken uiteindelijk ook best mee te vallen. Meestal dan.

Over het derde deel ga ik verder niet al te veel vertellen, want dat kan eigenlijk niet zonder spoilers van de eerste twee delen. Wel kan ik zeggen dat ik het een perfecte afsluiting vond van de serie, waar je zowel om kunt lachen als om kunt huilen. Ik kijk nu alweer uit naar nog meer boeken van Lisette Jonkman, want volgens mij kan zij echt alles schrijven en het met haar humor tot een succes maken.

Recensie | Verknocht (Verkikkerd #3) – Lisette Jonkman

Break a Leg (Truth or Dance #2) – Chinouk Thijssen

Break a Leg van Chinouk Thijssen kan ook zeker niet in dit lijstje met favorieten ontbreken. Ik las het boek bijna in een dag uit net als het eerste deel. De Truth or Dance-serie draait om de vriendinnen India, Lisa, Nikki en Zoë die samen de dansopleiding aan het Conservatorium volgen. Op een dag worden ze ineens aan een groepschat toegevoegd en krijgen ze allemaal opdrachten toegestuurd. In eerste instantie denken ze nog dat het gaat om een schoolproject, maar al snel worden de opdrachten steeds gevaarlijker en begint het er op te lijken dat er daadwerkelijk iemand is die het leven van de meiden tot een hel wil maken.

Deze serie zit echt vol met spanning en zodra je begonnen bent met lezen, wil je maar door blijven lezen. Het feit dat het verhaal zich in de balletwereld afspeelt vind ik ook heel interessant om te lezen. Break a Leg eindigt echt met een enorme cliffhanger, maar gelukkig is het derde deel inmiddels ook verschenen. Het gaat dan ook niet lang duren voordat ik langs de boekhandel ga om het laatste deel te halen, want ik moet weten hoe dit verhaal gaat aflopen.

Recensie | Break a Leg (Truth or Dance #2) – Chinouk Thijssen

’t Hooge Nest – Roxane van Iperen

’t Hooge Nest is een prachtige roman en een waargebeurd verhaal dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal draait om de Joodse zussen Brilleslijper die één van de grootste onderduikadressen van Nederland runnen. Onder de neus van hun NSB-buren proberen ze het leven voor de onderduikers zo goed en zo kwaad als het kan door te laten gaan. Toch worden ze uiteindelijk verraden en belanden de zussen in één van de laatste transporten naar Bergen-Belsen, samen met de zussen Frank.

’t Hooge Nest is een boek waar je in eerste instantie misschien even moet wennen aan de schrijfstijl. Het leest namelijk meer als een informatief boek dan als fictie. Toch ga je al snel enorm met alle personages meeleven en hoewel je al weet hoe het verhaal zal gaan eindige, weet Roxane van Iperen het zo te vertellen dat je dat als lezer even vergeet en gaat hopen op een goede afloop.

Recensie | ’t Hooge Nest – Roxane van Iperen

Dert13n – Steve Cavanagh

Het komt niet vaak voor dat ik een thriller lees die ik helemaal geweldig vind, maar Dert13n van Steve Cavanagh was er zeker zo een. Vanaf het begin kon ik het boek maar moeilijk weg leggen en moest ik weten hoe het afliep.

Het beste aan dit boek vond ik de setting. Het verhaal speelt zich af rond de rechtszaak van Hollywoodster Robert Solomon die terecht staat voor de moord op zijn vrouw. Het probleem is alleen dat hij niet de moordenaar is. Aan advocaat Eddie Flynn om aan te tonen dat zijn cliënt onschuldig is, maar hebben ze wel een kans als de echte moordenaar in de jury zit.

Recensie | Dert13n – Steve Cavanagh

De kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan

Ik las al meerdere boeken van Jenny Colgan en bij allemaal vind ik sfeer zo ontzettend fijn. Dat was bij De kleine bakkerij aan het strand niet anders. Hoewel ik aan het begin echt even in het verhaal moest komen vond ik het uiteindelijk geweldig. De personages zijn zo mooi neergezet en het eiland waar het zich afspeelt maakt het geheel heel gezellig.

De kleine bakkerij aan het strand draait om het leven van Polly, die in een klap haar bedrijf, huis en relatie kwijtraakt. Ze vlucht naar het schiereiland Mount Polbearne, waar ze in eerste instantie niet bepaald met open armen ontvangen wordt. Toch sluit ze uiteindelijk vriendschap met de eilandbewoners en met een speciale huisgenoot, papegaaiduiker Neil, die op een dag haar huis binnen komt gevlogen.

Recensie | De kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan

Bovenstaande vijf boeken zijn boeken die ik allemaal enorm kan aanraden om te lezen en horen dus zeker thuis in mijn lijstje met favorieten van de maanden juli t/m september.

2 reacties op “Favoriete boeken juli t/m september 2019

  1. Ik ben het volledig met je eens over De kleine bakkerij aan het strand. Zo’n mooi boek en de sfeer is zo fijn. Ik ben pas begonnen in de Verkikkerd serie en de boeken van Chinouk liggen ook voor me klaar. Hopelijk vind ik die net zo leuk als jij ze vond.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.