Mijn 25 mooiste boeken ooit

Op Hebban kan je sinds 1 juli je eigen persoonlijk top 25 mooiste boeken samenstellen. Uiteindelijk wordt van al deze afzonderlijke lijstjes een grote top 1000 gemaakt. Vorige week besloot ik me er ook maar eens aan te wagen om zo’n top 25 boeken te maken. Dat was nog best lastig en aangezien ik veel verschillende genres leuk vind, is mijn top 25 ook echt een mengelmoes geworden van genres. Van jeugdboeken tot literatuur en alles daartussen kun je terug vinden in mijn top 25. Het zijn in ieder geval 25 boeken die allemaal op hun eigen manier indruk op mij hebben gemaakt of belangrijk voor mij zijn. De boeken staan in willekeurige volgorde, want ook nog eens een rangschikking aanbrengen, was helemaal onbegonnen werk.

1. To kill a mockingbird – Harper Lee

2. De engelenmaker – Stefan Brijs

3. Een schitterend gebrek – Arthur Japin

4. De schaduw van de wind – Carlos Ruiz Zafón

5. Duizend Schitterende zonnen – Khaled Hosseini

6. Nooit meer – Colleen Hoover

7. De lege stad – Simone van der Vlugt

8. Harry Potter – J.K. Rowling

9. Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Sáenz

10. Slapende reuzen – Sylvain Neuvel

11. Het eeuwige leven – Matt Haig

12. Blokkenjongen – Keith Stuart

13. De boekendief – Markus Zusak

14. Milk and Honey – Rupi Kaur

15. Oorlogswinter – Jan Terlouw

16. Het kleine meisje van meneer Linh – Philippe Claudel

17. De eenzaamheid van de priemgetallen – Paolo Giordano

18. Het laatste rijk – Brandon Sanderson

19. Alleen op de wereld – Hector Malot

20. Blauwe plekken – Anke de Vries

21. De vliegeraar – Khaled Hosseini

22. Een – Sarah Crossan

23. Matilda – Roald Dahl

24. Haar naam was Sarah – Tatiana de Rosnay

25. De kleine prins – Antoine de Saint-Exupéry

Een hele diverse lijst dus zoals je ziet. Wat mij zelf opvalt is dat er best wel veel boeken tussen zitten die ik op de middelbare school moest lezen en dat terwijl ik dacht dat ik toen maar weinig boeken voor mijn plezier las. Zo las ik De engelenmaker en Een schitterend gebrek voor Nederlands, Haar naam was Sarah in het Engels voor Engels en De kleine prins & Het kleine meisje van meneer Linh in het Frans in de Franse les. Allemaal stuk voor stuk boeken die indruk gemaakt hebben.

Ook konden een paar kinderboeken zeker niet ontbreken op deze lijst. Dat zijn immers toch de boeken waardoor mijn liefde voor lezen is ontstaan. Vooral Harry Potter zal geen verrassing zijn op deze lijst.

Welke boeken zou jij in deze lijst zetten?

 

 

Eén gedachte over “Mijn 25 mooiste boeken ooit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.