Recensie|Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Sáenz

‘Ik durf te wedden dat je soms in iemands hand alle geheimen van het universum kunt vinden.’

Titel: Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum

Auteur: Benjamin Alire Saénz

Uitgeverij: Blossom Books

Genre: Young Adult

Waardering: 4,5/5 sterren

Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben – behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.

DSCN2618

Kunnen we even beginnen met hoe mooi de cover is van Aristoteles & Dante. Ik heb het boek gelezen als ebook, maar zelfs in deze zwart-witte versie van de cover zijn al zoveel details te ontdekken. Ik heb het boek in de boekwinkel ook al meerdere keren vast gehad, want stiekem wil ik het ook gewoon heel graag in de kast hebben. Toch besloot ik het ebook te lezen, want Aristoteles en Dante zit namelijk in Kobo Plus en kon ik dus “gratis” lezen. Mocht ik ooit geld overhebben, dan koop ik zeker ook nog de prachtige hardcover van Blossom Books.

“Het probleem met mijn leven was dat het een idee was van iemand anders.”

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum is niet een boek waar per se heel veel in gebeurd. Er gebeuren geen hele grote drama’s en het is ook niet zo dat het vol zit met cliffhangers waardoor je door wilt blijven lezen. Als je op zoek bent naar zo’n boek, dan is Aristoteles & Dante niet meteen het eerste boek waar je voor moet kiezen. Dat wil echter niet zeggen dat het boek saai is en langzaam leest.

“Misschien was iedereen wel een beetje verdrietig.”

Ik vloog namelijk door het boek heen. De ontwikkeling van Aristoteles en Dante door het boek heen, wordt ontzettend goed omschreven en elke gebeurtenis wordt heel beeldend weergegeven, waardoor ik alles voor mijn neus zag gebeuren. Voeg daarbij nog een overload aan prachtige quotes toe en je hebt een boek wat in het straatje past van Ik geef je de zon en De kids of Appetite, maar dan weer met een compleet eigen onderwerp. Net als deze twee boeken die eerder bij Blossom Books verschenen is het vooral het filosofische uitgangspunt en de poëtische schrijfstijl wat dit boek zo uniek maakt.

“Ik had het gevoel dat ik de verdrietigste jongen van het universum was. De zomer was gekomen en gegaan. En de wereld verging.”

Aristoteles & Dante is een boek dat je leest met een lach en een traan. Het boek zit vol met humor, soms uit onverwachte hoek, waardoor ik soms hardop zat te lachen. De auteur wist me soms echter ook te ontroeren en maakte allemaal verschillende emoties los tijdens het lezen. Geen boek vol met actie dus, maar wel een boek met een mooie boodschap en een heerlijke schrijfstijl.

“Mijn vader had gelijk gehad. En wat mijn moeder had gezegd was waar. Iedereen voerde zijn eigen strijd.”

 

 

9 reacties op “Recensie|Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Sáenz

  1. Wat een mooie recensie is dit! Ik vind hem heel goed bij het boek passen.

    Zelf heb ik Ari en Dante nog niet gelezen, maar ik heb hem al weleens doorgebladerd en de schrijfstijl wist me meteen al te pakken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.