Friday Five #7 | Boeken met geweldige plottwists

Iets wat voor mij een boek helemaal kan maken, is een geweldige plottwist. Een wending die je totaal niet ziet aankomen en die je enthousiast maakt naar de rest van het boek, een vervolgdeel in de serie of die je hart breekt omdat dat ene personage toch niet zo blijkt te zijn als je dacht of misschien wel gedood wordt. Als een boek mij maar op een of andere manier weet te verrassen dan zou dat zomaar eens één van mijn favoriete boeken kunnen worden. Ik werd dan ook heel blij van het onderwerp van de Friday Five van vandaag. Al was het nog best lastig om maar vijf boeken met een geweldige plottwist te kiezen. Ook lastig om er over te schrijven trouwens, want ik wil de plottwists natuurlijk op geen enkele manier spoilen aan mensen die het betreffende boek nog niet gelezen hebben. Dit zijn in ieder geval vijf boeken met één of meerdere geweldige plottwists.

Everless (Everless #1) – Sara Holland

Everless is een boek dat echt van plottwists aan elkaar hangt. Sommige zag ik wel een beetje aankomen, maar toch wist dit boek mij op meerdere momenten ook echt te verrassen. Vooral aan het einde is het echt plottwist na plottwist en hierdoor kan ik ook echt niet wachten op het tweede deel in deze serie.

Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh

Dit is een boek wat pas net verschenen is en wat ik onlangs las. Hoewel het verhaal misschien nogal voorspelbaar lijkt als je de achterflaptekst leest en ook als je er net aan begint, zit er echt een enorme plottwist in die ik in ieder geval niet had zien aankomen. Daarom verdient Zeven perfecte dagen zeker in plekje in deze top vijf.

Slapende reuzen (Themis Files #1) – Sylvain Neuvel

Ook Slapende reuzen is een boek dat van plottwists aan elkaar hangt en vooral het einde is zo’n ontzettende verrassende wending dat ik eigenlijk meteen door wilde in het tweede deel van deze serie.

Schaduwheer (De Duistere machten #2) – Cassandra Clare

Cassandra Clare is sowieso wel een beetje de koningin van de plottwist. De voornaamste reden dat haar boeken over de Schaduwjagerswereld mij nog steeds niet gaan vervelen, is dat ze mij in elk boek opnieuw weer weet te verrassen. Het laatste boek dat ik van haar las, is Schaduwheer. Als je dit boek ook al hebt gelezen dan weet je wel welke wending aan het einde van het boek mij enorm wist te verrassen en waarom deze plottwist mijn hart een beetje heel erg brak. Ik heb nu gewoon het derde deel in deze serie nodig.

Het meesterwerk – Geir Tangen

Ik sluit het lijstje af met een thriller. Het meesterwerk is een van mijn favoriete thrillers die ik dit jaar heb gelezen en dat komt vooral door de vele onverwachte wendingen die er in zaten. Lange tijd had ik geen thriller meer gelezen die mij zo wist te verrassen, maar dit boek lukte dat zeker.

Ik vind deze rubriek misschien wel het leukste om te schrijven elke week. Ik schrijf steeds over onderwerpen waar ik zelf nog niet op gekomen was en ik leer ook een hoop nieuwe boeken kennen door de lijstjes van andere bloggers. Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd naar welk boek volgens jou een geweldige plottwist heeft en vergeet ook vooral niet een kijkje te nemen bij de andere bloggers die meedoen met de Friday Five.

2 reacties op “Friday Five #7 | Boeken met geweldige plottwists

  1. Everless was ook het eerste boek waar ik aan dacht bij het thema. Is Zeven Perfecte Dagen een chicklit, maar dan minder voorspelbaar en zoet? De andere 2 ken ik niet. En wat je zegt over Het Meesterwerk klinkt wel interessant, want ik heb ook moeite met thrillers de laatste tijd. Alles wordt zo voorspelbaar en er wordt steeds vastgehouden aan dezelfde formule. Geen plot twists etc.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.